Mogu li jesti maline s dijabetesom?

U staroj Grčkoj maline su smatrane lijekom. Prvi pisani spomen ovog voća datira iz 3. stoljeća prije Krista.

Maline su bogate vitaminima C, B, B2, B6, PP, E. U umjerenim količinama sadrže željezo, cink, magnezij, kalij i fosfor. Sadrže i leukoantocijane, flavonole, katehine, fenolne i klorogenske kiseline.

Koliko malina možete pojesti dnevno?

Maline su dobre za mlade i stare zbog visokog sadržaja vitamina i minerala. Ali mogu li se jesti s dijabetesom? Činjenica je da ova bolest zahtijeva strogu kontrolu prehrane.

Mogu li jesti maline s dijabetesom?

Maline pomažu kod probavnih problema, poboljšavaju stanje kože. Bogate su vlaknima i imaju dovoljno nizak glikemijski indeks, što im omogućuje da budu uključeni u prehranu osoba s dijabetesom.

Maline su učinkovite u prevenciji dijabetesa. To je zbog visokog sadržaja dijetalnih vlakana i polifenola u njima, koji pomažu u snižavanju razine šećera u krvi. Ove tvari također sprječavaju skokove šećera u krvi, navodi The Health Site.

Liječnik je otkrio tko NE smije jesti maline

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki