Alice: ‘Moja šogorica je bijesna što odbijam napraviti njezinu vjenčanicu’

24-godišnjak Alice naporno je radio na njoj tijekom godina vještine kao dizajner. I to s uspjehom! Dizajnirala je čak i prekrasnu vjenčanicu za svoju sestru. Šogorica Tina sada želi da Alice također ima haljinu za nju veliki dan čini, ali zato što Tina pravi pravi noćna mora bila kao djeveruša, Alice ne želi to raditi bez plaće. I to izaziva veliku svađu. Na peronu Reddit Alice sada pita je li stvarno bila u krivu.

Slatki poklon

Alice objašnjava da je prije nekoliko godina osmislila vrlo poseban, osobni dar za vjenčanje svoje sestre: “Napravila sam njezinu vjenčanicu potpuno besplatno, a haljine za njezine djeveruše samo po cijeni materijala.” Ajme! Sunce zamišljeno poklon je nešto što se rijetko viđa, zar ne?

To se svidjelo i Tini, piše Alisa. “Sadašnja zaručnica moga brata bila je jedna od djeveruša, a čak i prije nego što sam počela dizajnirati, pitala me je bih li htjela dizajnirati i njezinu haljinu ako se uda za mog brata. Olako sam pristao na to.” I ubrzo požali zbog te odluke.

Bridezilla

“S mojom sestrom i ostalih pet djevojaka bilo je sjajno raditi, ali Tina je bila jedna noćna mora. Stalno je tražila promjene iako su dizajni već bili gotovi. Stalno je otkazivala sastanke ili se jednostavno nije pojavljivala. Stalno se žalila da je moj rad tamo otrcan i izgledao neprofesionalno. Čak je namjerno poderala i komad tkanine kad sam rekao da više ništa ne mogu promijeniti!”

Ukratko: Alice je imala sve s Tinom. Ali sad kad ju je brat doista zaprosio, Tina brzo pronalazi svoju kreativnu šogoricu. “Sada sam na točki u svojoj karijeri u kojoj imam sve što je potrebno mladenke i kontrolne nakaze radilo, i znam kako se nositi s njima”, piše Alice Reddit. I tako pozove Tinu na prvi razgovor u svoj studio.

“Došla je na dogovoreni termin sva uzbuđena unutra, ali čim sam iznio svoje planove cijena i opcije, stvarno se naljutila. Rekla je da nije fer da očekujem da ona plati jer smo mi obitelj i da sam drugim članovima obitelji poklonila svoj rad.” Alice pokušava objasniti da želi biti plaćena za veliki dan kao i svaki drugi dobavljač te da zajedno mogu potražiti pristupačno rješenje. Ali Tina ne želi znati za to.

Erupcija

“U ovom trenutku bila je potpuno izbezumljena. Vikala je na mene da imam a bezvrijedna ku*ka i da joj moj posao ionako nije bio dovoljno dobar. Pokušao sam je smiriti, ali bilo je samo gore. Prevrnula je jednu od mojih vitrina, ostavivši razbijeno staklo, perle i skupocjeni nakit po podu.” Što reći?!

Tek kad Alice zaprijeti da će pozvati policiju, Tina napusti dizajnerski studio svoje šogorice. Šlag na torti je da Alice nedugo zatim prima telefonski poziv od svog brata. “Rekao je da je odvratno koliko sam neljubazan prema njegovoj zaručnici i da bih joj trebao napraviti haljinu besplatno jer sam i našoj sestri napravio besplatno.”

Sada se čini kao da je cijela Aliceina obitelj na strani njezine šogorice, pa ona očajnički traži savjet Reddit. “Moji roditelji i brat su bijesni i prijete mi da neću biti dobrodošla na vjenčanje ako ne napravim besplatnu haljinu. Ali i dalje mislim da bih trebao biti plaćen za svoj rad. Jesam li u krivu?”

*Sva imena u ovom članku su izmišljena. Žena priča svoju priču na Redditu pod imenom Any-Comment9509.

Izvor: Reddit, AITA | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki