Ova proljetna biljka očistit će jetru od svih toksina




Foto: iStock/Gulliver

Uz pomoć proljetne biljke možete očistiti jetru od toksina. Nepobitna je činjenica da na funkcioniranje cijelog organizma uvelike utječe stanje ovog organa. Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da su ozbiljne bolesti jetre usko povezane s konzumacijom alkohola. Da, ovaj faktor igra važnu ulogu, ali nije jedini uzrok bolesti jetre.

Stres, genetska predispozicija, zagađen okoliš i neuravnotežena prehrana također su vodeći faktori. U ovom slučaju maslačak može biti izuzetno koristan za jetru.

Dobrobiti biljke

Redoviti unos maslačka pomaže u normalizaciji metabolizma, snižavanju kolesterola i čišćenju tijela od toksina. Također, ova biljka pomaže u razgradnji žučnih kamenaca i učinkovito čisti žučne kanale. Sve to potiče eliminaciju toksina i postupnu obnovu funkcije jetre.

Kako očistiti jetru uz pomoć biljke maslačka

Kako bi se jetra očistila od svih toksina, potrebno je početkom proljeća, odmah nakon pojave žutih cvjetova maslačka, provesti kuru liječenja u roku od dva tjedna. To je razdoblje sasvim dovoljno da se iz krvi i jetre eliminiraju sve otrovne tvari. To će dovesti do jačanja unutarnjih organa i poboljšanja metabolizma.

Pročišćavanje se provodi uzimanjem infuza (pripremljenog od korijena biljke), kave od maslačka ili uvarka od njegovih cvjetova.

Tinktura korijena maslačka

Korijenje dobro operite i očistite. Dvije žlice svježeg naribanog korijena maslačka preliti s 1 litrom vode i kuhati tekućinu 20-25 minuta. Zatim se ohladi i filtrira. Uzimajte ga po 100 ml dva do tri puta dnevno prije jela.

Kuhanje kave od maslačka

U tu svrhu potrebno nam je mlado korijenje biljke koje treba sitno izrezati i dobro osušiti na suncu ili u pećnici.

Kad se potpuno osuše, prepržite ih na suhoj tavi, zatim ih vrlo sitno izdrobite i koristite za kuhanje kave u aparatu za kavu ili za tursku kavu. Za ljepši okus kave dodajte još klinčića, kardamoma, cimeta, đumbira ili bilo kojeg začina koji volite. Ovaj napitak treba piti 2 puta dnevno.

Uvarak cvjetova biljke

Uvarak cvjetova biljke također ima dobar učinak čišćenja jetre.

Recept je sljedeći: 1 žlicu cvatova maslačka preliti kipućom vodom (250 ml). Inzistirati dok se tekućina potpuno ne ohladi. Uzmite 1/3 šalice ovog lijeka 3 puta dnevno.

Eliksir maslačka za čišćenje jetre

Da biste napravili visoko pročišćavajući eliksir od maslačka, trebat će vam 200 cvatova biljke.

Operite ih, zatim prelijte 1 litrom vode i kuhajte na laganoj vatri četvrt sata. Pustite tekućinu da se namače 10 sati, a zatim je filtrirajte. U naparku dodajte 1 kg šećera, sok od jednog limuna i ponovno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, zatim ulijte u staklenke. Ovaj eliksir ima konzistenciju i okus meda. Konzumirajte ga svakodnevno dodavanjem u sok ili čaj.

Važno: članak je informativnog karaktera! Ne poduzimajte liječenje ljekovitim biljem bez prethodne konzultacije s liječnikom ili fitoterapeutom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki