Želite biti zauvijek mladi? Jedite ovih 10 namirnica!

Vi ste ono što jedete. I ako se burger od lososa, kruh od cjelovitog zrna pšenice i ramen mogu činiti zdravima, ali ne i malo kaloričnima, imajte na umu da postoji niz namirnica koje će vas ne samo držati sitima, već i učiniti da se ponovno osjećate kao da imate 17 godina.

Pogledajte top 10 najpreporučljivijih od njih i popis od još 20 koje možete mirno jesti za zdravo, skladno i mlado tijelo.

Brazilski orah

Ovi orašasti plodovi tipični su za zemlje Južne Amerike, poput Venezuele, Kolumbije itd. Nisu toliko popularni kao kikiriki ili orasi, ali postoji razlog da ih potražite u lokalnoj trgovini zdrave hrane.

A ovo je zanimljivo: Jedite zelenu salatu – postoji razlog! – Pročitajte više na najkorisnijoj zdravstvenoj stranici zdrave.to

Između 6 i 8 orašastih plodova sadrži 777% dnevne vrijednosti selena, antioksidansa koji igra važnu ulogu u sintezi DNK i pomaže u zaštiti našeg tijela od oksidativnih oštećenja i infekcija. Nedovoljna količina selena može dovesti do problema s radom mozga.

sezam

Bogate su kalcijem, a bogate su željezom, magnezijem, fosforom, vlaknima itd. Sjemenke sezama zaslužne su za čvrstoću kostiju pa je redovita upotreba (u obliku tahinija) važna za prevenciju osteoporoze.

gljive

Gljive su jedna od rijetkih namirnica koje prirodno sadrže vitamin D, kojeg većina ljudi ne unosi dovoljno. Bez vitamina D ne možete pravilno apsorbirati kalcij, što može dovesti do osteoporoze, krhkih kostiju i zakrivljenosti kralježnice.

Biljno mlijeko

Mmmmm…shake od banane s bademovim mlijekom jedna je od najboljih stvari za doručak. Biljna mlijeka sadrže važne hranjive tvari koje podupiru snagu kostiju.

Uključite u svoj jelovnik mlijeko od sjemenki konoplje, soje, badema, riže. Svakako potražite one obogaćene vitaminima i nemojte kupovati zaslađene, koje mogu biti prave šećerne bombe.

Tamna čokolada

Nažalost, nema mliječne čokolade. “Tamna čokolada sadrži flavanole za koje se smatra da pospješuju prokrvljenost kože. Oni također upijaju UV zrake i štite kožu od štetnog utjecaja sunca. Ipak, konzumirajte je umjereno jer sadrži puno kalorija. Tamna čokolada sadrži flavanole, a za njih se vjeruje da pospješuju prokrvljenost kože. Također, upijaju UV zrake i štite kožu od štetnog utjecaja sunca. No, konzumirajte je umjereno jer sadrži puno kalorija. Također, u tamnoj čokoladi ima i flavanola, jer je vrlo kalorična.”

Masline

Ako ste ljubitelj ovog sočnog voća (da, voća), nema razloga da ga ne dodate u salate, tjesteninu i gotovo svako jelo. Masline su izvrstan izvor polifenola i drugih fitonutrijenata koji vam pomažu da izgledate mlađe.

Imajte na umu da konzervirane masline nisu hranjive kao prirodne ili masline bez koštica.

Borovnice

Borovnice sadrže više antioksidansa nego gotovo bilo koje drugo voće. Ove male bobice štite vas od slobodnih radikala koji oštećuju kožu uslijed izlaganja suncu, stresa i zagađenja.

Također su bogate vitaminom C, koji pomaže u sprječavanju bora uzrokovanih oštećenjem sunca.

Bolesti kod kojih se ne smije jesti mrkva

Tuna

Omega-3 masne kiseline, kojima tuna obiluje, pomažu u smanjenju upale. Zašto je to toliko važno? Stres, nedostatak sna, nezdrava prehrana i sve kemikalije u hrani koju jedemo, vodi koju pijemo i zraku dovode do kroničnog stanja upale.

Tako opterećujemo imunitet, a zahvaljujući omega kiselinama uspijevamo uspostaviti ravnotežu.

paprike

Sirovi, pečeni na žaru ili pirjani, uvijek postoji razlog da ih jedete. Pola šalice sirove paprike osigurava 158% preporučene dnevne vrijednosti vitamina C, koji igra vitalnu ulogu u zacjeljivanju rana, imunološkoj funkciji i metabolizmu.

Ananas

Ananas je bogat mineralom manganom koji je potreban za aktiviranje enzima prolidaze. Potonji osigurava aminokiselinu prolin, odgovornu za stvaranje kolagena u koži, koji igra ulogu u čvrstoći i elastičnosti kože.

A budući da proizvodnja kolagena s godinama počinje opadati, konzumacija ananasa pomaže nam ubrzati njegovo stvaranje.
A evo još 20 proizvoda protiv starenja:

Ime
Mlijeko
Med
Kurkuma
Špinat
Zeleni čaj
bademi
Šafran
Soja
Limun/limeta
Lubenica
Losos
komorač
Pečene rajčice
orasi
Mrkva i slatki krumpir
Grah, leća
Zobene pahuljice
Naranče
Voda

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki