Bogatstvo glazbenih instrumenata na pozornici “Priče s orkestrom”

U novoj predstavi “Priče s orkestrom” djecu očekuje prava glazbena avantura. Publika će 26. listopada u prijestolničkoj dvorani “Bulgaria” uživati ​​u do sada neviđenim virtuoznim izvedbama glazbenika “Ethno Classic Dream Orchestra” s dirigentom Dimitrom Hristovim. Glazba za predstavu u potpunosti je autorska i posebno napisana za izvedbu.

Jedan od ciljeva skladatelja Kostadina Gencheva je pokazati ljepotu klasičnih i etno instrumenata, kombinaciju njihovih boja, kao i kombinaciju bugarskih narodnih intonacija s intonacijama klasične glazbe. Ženski etno vokal rekreiran je jedinstvenim glasovima Gergane Dimitrove i Eveline Hristove – solistica ženskog zbora “The Mystery of Bulgarian Voices” i “EVA Quartet”.

„Jedinstvena zvučnost glazbe za „Priče uz orkestar“ dobiva se kombinacijom boja instrumenata poput violine, viole, violončela, klarineta, fagota, oboe, roga i drugih s narodnim instrumentima – kavalom, gajdama, gudulkom. i tamburaš. Glavna ideja u smislu glazbe je da djeca shvate kakvo bogatstvo Bugarska ima u obliku narodne, etničke i klasične glazbe.” – kaže poznati skladatelj Kostadin Genchev, poznat iz grupe “Bulgara”, “Mysteriya Enyovden” i mnogih drugih etno formacija.

Temeljena na radnji bugarske narodne bajke “Tri brata i zlatna jabuka”, svrha predstave “Bajke s orkestrom” je istovremeno utjecati na dječja osjetila i percepciju kroz sliku, zvuk i glasove. Priču pričaju dvoje glumaca Militsa Gladnishka i Ivan Velchev. Projekt omogućuje, u ležernijem, iznimno zabavnom i pristupačnom obliku, upoznati djecu s vrstama glazbenih instrumenata i njihovim zvukom, probuditi im interes za različite umjetnosti – glazbu, slikarstvo, kazalište te pokazati kako one mijenjaju obični život. i učiniti ga ljepšim, uzbudljivijim, čarobnijim…

“Priče s orkestrom” nisu koncert ili opera, nisu kazalište ili crtani film, već uzbudljivo iskustvo.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki