„Zeleni“ proteini bolji su za zdravlje i okoliš

Dolazak proljeća povećava ne samo dnevnu temperaturu, već i priliku da povećamo svoju motoričku aktivnost i uključimo više namirnica biljnog podrijetla u svoj jelovnik.

“Prehrana bogata biljnim namirnicama – sezonskim povrćem i voćem, sirovim orašastim plodovima, mahunarkama i cjelovitim žitaricama – smatra se jednom od najzdravijih, a karakterizira je smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Osim toga, početak proljeća je dobro vrijeme za početak dijete. Vege tanjur/zeleni tanjur je pristupačan i jednostavan za implementaciju koncept koji objedinjuje najvažnije stvari u prehrani biljnog podrijetla , stručnjak za “Zdravu prehranu”.

Osim što su izbor za uravnoteženi jelovnik, biljni proizvodi brinu i o zdravlju okoliša.

Goveđi protein, na primjer, zahtijeva oko 100 puta više vode nego biljni protein. Jedan jutar obradive zemlje dovoljan je za proizvodnju 9 kg. goveđi protein i na 161 kg. protein soje. Osim toga, sadrži i sve aminokiseline potrebne ljudskom tijelu.

“Mi u Nestléu vjerujemo da se put ka održivijoj budućnosti može popločati samo zajedničkim naporima poslovanja i društva. Sa svakom našom društvenom obvezom – od “Nestle za aktivan život!” do “Nestle za zdraviju djecu” do naše predanosti poboljšanju okoliša, nastojimo promijeniti život na bolje konkretnim koracima i primjerima,” rekla je Nelly Angelova, direktorica komunikacija, Nestlé Southeast Market.

Nestlé je predan pružanju ukusnijih, hranjivih i biljnih opcija za potrošače diljem svijeta. Ljudi nastavljaju tražiti različite načine da se zdravije hrane i smanje utjecaj svoje prehrane na okoliš. Tvrtka je najavila svoju ambiciju postizanja neto nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine, uključujući ponudu više hrane i pića biljnog podrijetla.

Garden Gourmet proizvodi uklapaju se u filozofiju “Green Plateau” i zdrava su alternativa mesu, potpuno biljnog podrijetla. Sensational Burger, Vegan Bites i Vegan Meatballs su ukusna “zelena” alternativa za mesojede i vegetarijance. Osnova svih njih su proteini soje, dokazano jedan od najpotpunijih proizvoda koji opskrbljuju tijelo s devet esencijalnih aminokiselina. Osim toga, svi proizvodi u liniji dostupni su u ambalaži proizvedenoj za recikliranje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki