Loše navike koje mogu uzrokovati ispadanje trepavica

Jedna osoba prirodno ima prekrasan snop trepavica, druga treba potrebne slojeve maskare. Ali bez obzira kako gledate na to, volimo trepavice! Ipak, čini se da se mnoge žene ne brinu dobro o njima… Kao rezultat toga, mogu ispasti. Jesi li kriv o stvarima ispod?

1. Koristite samo vodootpornu maskaru
Tijekom kišnih jesenskih i zimskih mjeseci ne želite da vam se maskara razlije. I tako postoji velika vjerojatnost da ćete posegnuti za vodootpornom maskarom. Ali sastojci koji sprječavaju nestanak maskare s trepavica također uzrokuju isušivanje trepavica. Osim toga, teško je skinuti vodootpornu maskaru s trepavica, što podrazumijeva puno trljanja i trljanja. A to ne ide u prilog vašim trepavicama…

2. Grubo skidate maskaru
Ne koristite vodootpornu maskaru? Onda ipak morate biti oprezni kod čišćenja trepavica. Odaberite sredstvo za uklanjanje na bazi ulja i zatim neko vrijeme prislonite vatu na trepavice. Nakon što se upije, nježno ga obrišite.

3. Spavate s maskarom
Vjerojatno ste već znali da je loše spavati s šminkom, ali unatoč tome, mnoge žene i dalje spavaju s maskarom, iako skidaju podlogu s lica. Nemoj to ponoviti! Budući da su vam trepavice tvrde, lakše se mogu slomiti. Pogotovo ako puno trljate jastuk i divlje spavate.

4. Vi (skoro) uvijek uvijate trepavice
Poznato je da nakon nanošenja maskare nikada ne biste trebali uvijati trepavice. Ali potajno, redovito korištenje uvijača za trepavice ionako nije dobra ideja. Možete li stvarno živjeti bez toga? Zatim zagrijte uvijač za trepavice sušilom za kosu. To znači da ne morate toliko pritiskati trepavice. No, pazite da ne bude prevruće. Ti želiš tebe trepavice također ne izgara.

5. Umjetne trepavice skidate na pogrešan način
Neke prilike jednostavno zahtijevaju ubojite trepavice. Jedino da ih nakon toga pravilno uklonite. Vrlo je primamljivo samo ih povući, ali to je sve samo ne pametno. Uzmite pamučni štapić i na njega nanesite sredstvo za uklanjanje na bazi ulja. Zatim to nakratko utapkajte na rub trepavica. To olabavi ljepilo i lakše ih je ukloniti.

Pročitajte i: Zašto biste trebali koristiti vatu za nanošenje maskare

Izvor: HLN.be, Slika: Istockphoto

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki