Liječnik je rekao što se događa s vašim tijelom ako svaki dan na odmoru idete u more

Još od davnina ljudi znaju da more ima pozitivan učinak na zdravlje. Evo četiri razloga zašto biste trebali uživati ​​u kupanju u moru.

Grčki znanstvenik Hipokrat, čiju zakletvu liječnici i danas polažu pri ulasku u zvanje, mnoge je svoje pacijente liječio kupanjem u vodi bogatoj mineralima. Moderna znanost potvrdila je njegove nalaze.

Četiri su zdravstvena razloga zašto biste odmah trebali otići na plažu i uskočiti u more, prenosi “Local”.

Jača imunološki sustav

Morska voda puna je vitamina, soli, aminokiselina i mikroorganizama koji djeluju kao prirodni antibiotici i pomažu vašem tijelu u borbi protiv štetnih bakterija.

Udisanjem morskog zraka u tijelo ćete unijeti negativno nabijene ione koji su također važni za zaštitu organizma. Osim toga, plivanjem ćete proširiti pore na koži što će ubrzati izbacivanje toksina.

Dok plivate u moru, vaše tijelo pokreće sustav samoizlječenja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artritisa, bronhitisa i upala.

Liječnik je rekao što se događa sa šećerom u krvi ako svaki dan jedete jogurt

Povećava cirkulaciju

Plivanje uvelike pridonosi kvaliteti cirkulacije krvi, a toplija morska voda može učinkovito nadomjestiti minerale izgubljene uslijed stresa, loše prehrane i vanjskog zagađenja.

Uravnotežuje tijelo

Dok plivate u moru, vaše tijelo pokreće sustav samoizlječenja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artritisa, bronhitisa i upala.

Voda bogata magnezijem opušta mišiće i pozitivno utječe na kvalitetu sna, što doprinosi psihičkoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

Iscjeljuje kožu

Već spomenuti magnezij u morskoj vodi pomaže pri hidrataciji i izgledu kože. Učinkovit je i u smanjenju crvenila i grubih površina kože, pa se osobama koje pate od dermatoloških problema savjetuje da što više vremena provode u moru.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki