Vrhunska nutricionistica naznačila je kakvu hranu davati studentima

Nutricionistica Elena Motova dala je preporuke za organizaciju školske prehrane.

Specijalist je prije svega istaknuo važnost doručka. Trebao bi biti lagan i vruć, zapamtite da je važno sadržavati proteine ​​i složene ugljikohidrate.

Ako dijete ujutro odbija jesti, najvjerojatnije loše jede za večerom: zadnji obrok ne smije biti najkaloričniji u danu i ne smije kasniti.

Možete napraviti međuobrok za učenika u kutiji za ručak. Sastav bi trebao imati mogućnost dugotrajnog skladištenja i biti ukusan za dijete.

Skriveni krivci za teško mršavljenje

Posebno je važno u prehranu uvesti obilje sezonskog povrća i voća. Stručnjakinja je također naglasila da dijete ne treba hraniti na silu, slušati njegov apetit i češće kuhati raznovrsna jela.

“Ako dijete jede u školi, razjasnite točno čime se tamo hrani, pitajte voli li školsku hranu”, preporučuje ona.

Osim toga, nutricionistica je naglasila kako je uvijek moguće studentu dati ručak za ponijeti. U tom slučaju treba koristiti termosice kako se hrana ne bi pokvarila./ zdrave.to

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki