Slab karakter: 7 riječi koje odaju nesigurne ljude

O osobi se može suditi po mnogo čemu. Najčešće nisu globalne, već male, koje on sam u pravilu ne smatra nečim značajnim.

Dobro je ako sve te nijanse otkrivaju neke dobre osobine i kvalitete pojedinca i karakteriziraju ga s najbolje strane. Ali ponekad stvari nisu tako ružičaste.

Pojedinac se može činiti slabe volje i nesiguran u sebe. Na to će ukazivati ​​samo greške koje napravi tijekom razgovora.

Koristi riječi za popunjavanje

Riječi “kao da”, “pa” i druge ne ukrašavaju govor pojedinca. Samo ga kvare. Ako osoba zlorabi parazitske riječi, često ih koristi, onda možemo pretpostaviti da je njegova razina inteligencije niska, da je odsutna duhom. I jedno i drugo je loše.

Puno “oprosti”

Ako se osoba stalno ispričava, onda sebe i svoje potrebe očito stavlja niže od potreba drugih. Dodvoravanje nikoga ne ukrašava, već pokazuje da se s pojedincem možete ponašati kako želite. Činjenica je da on sam to dopušta.

Slab karakter: 7 riječi koje odaju nesigurne ljude
Fotografija: Pixabay

Demonstracija neznanja

Ni u poslovnoj ni u osobnoj komunikaciji ne smijete pokazivati ​​svoje neznanje. Ovo vas stavlja u gubitnički položaj. Bolje je da osoba iznese svoje stajalište i da argumente za to. To će već pokazati njegovo samopouzdanje, a neće pokazati da ima mekan karakter koji se može iskoristiti.

Ili “ti” ili “ti”

U poslovnom svijetu uobičajeno je ljude oslovljavati s “ti”. S vremenom bi odnosi mogli postati manje formalni, pa ćete sa svojim sugovornikom htjeti razgovarati samo po imenu. Ali to ne biste trebali učiniti sami; o tome morate razgovarati s nekim koga želite tako nazvati. Ali ako osoba stalno mijenja svoju adresu, tada se neće pokazati u najboljem svjetlu i pokazat će da nije osobito siguran u sebe.

Pozivanje na neprovjerene tvrdnje

Ne treba uzimati nečije mišljenje kao primjer, ne treba davati izjave kako je netko nešto dokazao. Ove općenite fraze neće donijeti nikakvu jasnoću. Ali osoba koja ih koristi pokazat će da nema svoje mišljenje, da ne može samostalno prosuđivati, razmišljati o nečemu, donositi zaključke. Ako se trebate pozvati na nešto, onda bi to nešto trebali biti mjerodavni izvori.

Apstraktne fraze

Riječi “mnogo”, “često”, “neki” ne dodaju težinu argumentima, pa ih osoba ne bi trebala koristiti u govoru. Inače će pokazati da ne razumije temu o kojoj se raspravlja. U ovoj situaciji teško da će ga itko poslušati.

Umanjenice

Čuvanje djece je prikladno samo kod kuće, na primjer, kada komunicirate s djetetom. Ali u poslovnom okruženju za to nema mjesta. Ako osoba koristi deminutivne nazive za sve što vidi, tada je nitko neće shvatiti ozbiljno. Svi će ga smatrati nekim kome se ništa ne može vjerovati.

Sve ove točke treba izbjegavati u govoru. Samo u ovoj situaciji možete izgledati kao samouvjerena osoba, a ne kao stvorenje slabe volje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki