Najstarije životinje na svijetu: koje rekorde postavljaju kokoši i ljame

Prosječni životni vijek bilo kojeg živog bića ovisi o mnogim čimbenicima, tako da ne uspijevaju svi pokazati impresivne rezultate.

Međutim, ponekad životinje mogu iznenaditi svakoga svojim životnim vijekom.

Koje su rekorde postavili lama i kokoš?

20-godišnji “American” Peanut

Za farmsku perad očekivani životni vijek veći od 20 godina je vrlo vrijedan rezultat. Važno je napomenuti da je za ovo postignuće piletina uspjela postati svjetski rekorder.

U trenutku kada je Guinnessova knjiga rekorda zabilježila to postignuće, kokoš je bila stara više od 20 godina, što je nevjerojatan životni vijek.

Međutim, prije toga postojala je kokoš koja je uspjela živjeti ukupno više od 23 godine. Štoviše, u prosjeku rijetka ptica živi više od deset godina.

piletina
Fotografija: © Belnovosti

Kućni ljubimac lama starija od 27 godina

Životni vijek životinje razlikuje se između držanja kod kuće i života u divljini. U Sjedinjenim Državama, ljubimac je uspio postaviti impresivan rekord u pogledu očekivanog životnog vijeka.

Prije toga, svjetski rekorder bio je kanadski Rainbow, koji je uspio živjeti nešto manje od 27 godina.

Ranije smo razgovarali o tome koje se uskršnje jaje smatra najvećim na svijetu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki