Kako se riješiti sala sa trbuha




Foto: iStock/Gulliver

Nutricionisti su naznačili jednostavne i učinkovite načine kako se riješiti sala s trbuha. Njihovi savjeti objavljeni su u internetskoj publikaciji Eat This, Not That! (ETNT).

Prema riječima nutricionistice Bess Berger, to je važno odreći se jednostavnih ugljikohidrata i prijeći na složene. Stručnjak je savjetovao postupni prijelaz na zdraviju prehranu. Na primjer, počnite jesti grah ili slatki krumpir jednom dnevno umjesto džema, kruha i druge tjestenine. Osim toga, Berger je predložio da obratite pozornost na grickalice. “Napunite staklenku za kekse sirovim bademima. Zamijenite čips, kekse, čokolade, kolače i bombone sa šakom orašastih plodova ili nasjeckanog povrća koje možete umočiti u humus”, rekla je.

Nutricionistica Jane Mulstein preporučuje popijte dvije čaše vode prije jela u borbi protiv sala na trbuhu. Tako ćete smanjiti osjećaj gladi i izbjeći prejedanje.

Drugi način da se riješite sala s trbuha je jesti puno povrća koje čini 50 posto vašeg tanjura tijekom obroka. Povrće sadrži za tijelo korisna vlakna koja produljuju osjećaj sitosti.

Za one koji vole slatko, stručnjaci predlažu da čokolade i slatkiše s visokim udjelom ugljikohidrata zamijene voćem. “Kada se zaželite slatkog, zgrabite cijeli komad voća. Šećer u tom voću zadovoljit će vašu želju na najzdraviji i najsigurniji način”, preporučuje nutricionist Lon Ben-Asher.

Također, nutricionisti su predložili da se ne jede prije spavanja, da se jede češće, ali u malim obrocima, kako bi se poboljšala kvaliteta sna. Osim toga, pozvali su na pronalaženje izvora radosti ne samo u hrani, već i, primjerice, u šetnji, čitanju knjiga, susretima s prijateljima i bavljenju sportom.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki