Odgajati djecu bez straha od kazne




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

06.10.2014., povodom nadolazećeg posjeta Kanađanke Alison Shafer našoj zemlji, objavljena je njena druga knjiga – “Ne, ovo nije maženje” (što učiniti kada dijete vrišti, mlati se, ne želi biti laži) dolje i općenito se ponaša potpuno normalno).

„Ne, nije maženje“ afirmira demokratski model roditeljstva i učvršćuje uvjerenje da je moguće odgajati svoju djecu bez kazni, galame i vrištanja. Autorica smatra da se disciplina kod djece lakše postiže kada se ne temelji na strahu od kazne. Međutim, roditelji bi trebali imati na umu da nagrade i darovi kratkoročno djeluju, a dugoročno imaju negativan učinak.

Alison Shafer jedna je od svjetionika na području obiteljske psihoterapije, roditeljstva i odgoja djece. Piše kolumne u nekim od najpoznatijih časopisa za roditeljstvo, drži predavanja i sudjeluje na konferencijama diljem svijeta. Bugarski roditelji već poznaju njezin stil zahvaljujući senzacionalnom naslovu “Dušo, iznevjerila sam djecu” koji je objavljen u ožujku 2014.

Alison Shafer stigla je u našu zemlju 25. listopada 2014. kako bi održala dva predavanja za roditelje u Grand Hotelu Sofia ().

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki