Postanite UNICEF-ov fotoreporter i pokažite kako žive bugarska djeca




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

U povodu 25. obljetnice potpisivanja Konvencije o pravima djeteta (potpisane 20. studenog 1989.), UNICEF Bugarska je pokrenuo nacionalnu informativnu kampanju, koja ima za cilj popularizirati prava djeteta u široj javnosti. Kampanja započinje foto inicijativom „UNICEF-ovi fotoreporteri“ u kojoj se kroz fotografije djece i odraslih (fotografa amatera i profesionalaca) prikazuje život djece u Bugarskoj kroz prizmu njihovih prava.

Kampanja će biti podijeljena u dvije glavne faze. U prvoj etapi, koja je započela 29. rujna, a završit će 24. listopada, vozit će se inicijativa kroz koju će djeca i ljudi različite dobi iz cijele Bugarske moći slati autorske fotografije koje prikazuju živote djece kroz prizmu njihovih prava. Dostava će se izvršiti putem

Moći će sudjelovati svako dijete i svaka osoba, bez obzira radi li se o amaterskom ili profesionalnom fotografu, jer fotografije ne moraju biti snimljene profesionalnom opremom. Fotografije će biti odabrane u 2 glavne kategorije: za djecu do 18 godina i za odrasle starije od 18 godina. Kategorije u koje se mogu slati fotografije, odražavaju osnovna dječja prava: pravo na život, pravo na ime i državljanstvo, pravo na obitelj i obiteljsko okruženje, pravo na informacije, pravo na slobodu izražavanja, pravo na osobni prostor i privatni život, pravo na skrb i zaštitu, pravo na dobar životni standard, pravo na razvoj i obrazovanje, pravo na zaštitu od iskorištavanja, seksualnog zlostavljanja, zatvaranja i trgovine djecom.

Na kraju prve etape bit će odabrano 50 fotografija koje će biti uvrštene u putujuću izložbu.

Druga faza kampanje započet će 6. studenog, kada će izložba biti službeno predstavljena u nekoliko bugarskih gradova i popraćena dodatnim aktivnostima povodom obilježavanja godišnjice potpisivanja Konvencije o pravima djeteta.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki