Neobični bicikli iz cijelog svijeta

Jedno od najčešćih i najpristupačnijih prijevoznih sredstava je bicikl. Ukupno, u svijetu postoji više od 1 milijarde bicikala.

Ali Danska se smatra najbiciklističkijom zemljom, gdje prosječni stanovnik zemlje biciklom prijeđe oko 900 km godišnje.

S tim u vezi, na tržištu postoje vrlo čudni i neobični modeli bicikala. Na primjer, japanska tvrtka Sueshiro Sano još uvijek proizvodi drvene bicikle, čiji se dijelovi izrađuju ručno. Materijal koji se koristi je bambusovo drvo ili furnir.

Neobični bicikli iz cijelog svijeta

Što mislite o biciklu od kartona? Izraelski inženjer napravio je bicikl od kartona i gume. Usput, bicikl težak 9 kg može izdržati opterećenje do 220 kg. Tehnologija se temelji na origamiju, gdje nakon savijanja oblici postaju nekoliko puta jači. Motocikl se sada priprema za masovnu proizvodnju.

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti

Neobični bicikli iz cijelog svijeta

U Australiji su čak osmislili prenosivi biciklistički ruksak Bergmonch. Neće vam trebati više od 2 minute da svoj bicikl pretvorite u ruksak. Sjajna ideja ostvarila je sve snove turista.

Neobični bicikli iz cijelog svijeta

Britanski programeri osmislili su model bicikla koji se može uvijati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki