Što će biti s osobom koja je s jelovnika izbacila jaja

Ako potpuno prestanemo jesti jaja, tijelo će ostati bez nutrijenata poput folne kiseline, fosfora, selena, kalcija i cinka. Kao rezultat toga, morat će se dobiti iz drugih izvora – mliječnih proizvoda, povrća, voća i mahunarki.

Stručnjaci su otkrili da ćete, kada se odreknete jaja, češće biti gladni jer je ovaj proizvod bogat proteinima koji vam pomažu da se duže osjećate siti. To će također otežati mršavljenje. Za ljude koji odluče preskočiti jaja, tofu ili soja mogu biti alternativa.

U isto vrijeme, jaja imaju i negativne strane. Njihova uporaba u kuhinji negativno utječe na razinu kolesterola i razvoj dijabetes melitusa tipa 2. Jedno veće jaje sadrži oko 186 miligrama kolesterola, što je 62 posto RDA.

Tamjan je i lijek za autoimune bolesti

Istraživanja pokazuju da ljudi koji jedu jedno do tri jaja dnevno imaju višu razinu “dobrog” kolesterola, odnosno lipoproteina visoke gustoće. Osim toga, redovita konzumacija jaja povećava rizik od razvoja ateroskleroze.

Ranije su znanstvenici s instituta Georgia otkrili da izbjegavanje kuhinjske soli i njezina zamjena dodatkom prehrani s niskim udjelom natrija i dodanim kalijem sprječava moždane udare, srčane udare i smrt.

Visoki unos natrija i nizak unos kalija povezani su s visokim krvnim tlakom i povećanim rizikom od moždanog udara, bolesti srca i prerane smrti./ zdrav.to

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki