Nedostatak kojeg vitamina uzrokuje razdražljivost: odgovor liječnika

Promjene raspoloženja, napetost i agresija su ono što izaziva nelagodu kod osobe koja doživljava takve probleme s emocijama.

Može biti da za to ne postoje vidljivi razlozi. U takvim slučajevima potrebno je provjeriti svoje zdravstveno stanje. Činjenica je da nedostatak određenih elemenata u tijelu negativno utječe ne samo na zdravlje, već i na raspoloženje.

O tome je detaljnije govorila doktorica Nadežda Bezemskaja, piše Gazeta.Ru.

Objasnila je koje su tvari zaslužne za usklađeno funkcioniranje živčanog sustava.

Prije svega, Bezemskaya je izolirala magnezij. U njegovom nedostatku dolazi do pada koncentracije i javlja se razdražljivost.

Voće
Fotografija: © Belnovosti

Količinu ovog elementa možete nadoknaditi prehranom. U takvim slučajevima trebate obratiti pozornost na zeleno povrće, orašaste plodove i cjelovite žitarice.

Neophodni su i vitamini B skupine.

Ne smijemo zaboraviti ni kalij koji se u velikim količinama nalazi u bananama i krumpiru. Manjak ovog vitamina prati tjeskoba i promjene raspoloženja.

Tijelu su potrebne omega-3 masne kiseline koje smanjuju rizik od depresije i normaliziraju raspoloženje. Najbrži i najpovoljniji način dobivanja ovog elementa je riblje ulje.

Bezemskaya je podsjetila da se prije uzimanja raznih lijekova, pa čak i vitamina, morate posavjetovati sa svojim liječnikom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki