Zašto biste trebali uzimati ulje crnog kima?

Ulje crnog kima (nigella) snažan je imunostimulans. Arginin koji sadrži vrlo je koristan za osobe koje su pretrpjele traume, opekline i upale. Ovaj sastojak neutralizira slobodne radikale te potiče otpuštanje hormona rasta i sintezu kolagena. Arginin također potiče stvaranje prostagladina E1 – regulira moždane funkcije i živčane impulse, smanjuje upale i kožne ekceme, ima bronholitički i vazodilatacijski učinak.

Jedan od najvažnijih sastojaka crnog kima je nigelon – vrlo učinkovit kod bronhitisa, astme i bolesti dišnog sustava. Smiruje i širi bronhije, a istovremeno suzbija oslobađanje histamina.

Crni kim djeluje na timusnu žlijezdu i ujedno je stimulira, koja je odgovorna za obranu organizma. To dovodi do jačanja imuniteta i prevencije bolesti i infekcija.

Ulje crnog kima također dobro potiče rad koštane srži, što znači da je odlično sredstvo za liječenje i prevenciju razvoja tumora. Svojim antibakterijskim svojstvima crni kim nadmašuje mnoge moderne antibiotike, no dobra stvar je što ne šteti organizmu.

Ulje crnog kima pomaže u borbi protiv alergija, prehlada, upala usne šupljine, bolesti gastrointestinalnog trakta, astme, dijabetesa. Crni kim je učinkovit u liječenju hemofilije, sinusitisa, hemoroida, prostatitisa, psorijaze, alopecije, proljeva.

Ulje crnog kima pospješuje rast kose i sprječava prerano sijedenje.

Ulje crnog kima snižava šećer i kolesterol u krvi, tonizira organizam i potiče spolnu aktivnost, poboljšava cirkulaciju krvi i krvni tlak, ubija rast bakterija, mikroorganizama i destruktivnih stanica. Pomaže povećati količinu majčinog mlijeka, ali se mora uzeti nakon poroda.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki