O čemu ovisi trajnost braka?




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Američki znanstvenici otkrili su da u obiteljskom životu, što je žena sretnija, to je muškarac zadovoljniji, objavio je Daily Express.

“Mislim da se sve svodi na to da kada je žena sretna u braku, ona čini puno više za svog muža, a to pozitivno utječe na njegov život. rekla je dr. Debra Carr sa Sveučilišta Rutgers. “Muškarci su često šutljivi, a čak i ako su nesretni u braku, žene to možda neće razumjeti.”

Studija se razlikuje od prethodnih na tu temu jer je promatrala osjećaje muškaraca i žena kako bi vidjela kako utječu na sreću jedni drugih.

“Za oba supružnika uspješan brak pruža veći osjećaj sreće i životnog zadovoljstva”, rekao je dr. Carr.

Utvrdili su to i američki znanstvenici žene su uzrujane muškim bolestima, ali ne obrnuto. Razlog tome je što se žene brinu o svojim muževima, dok se žena, ako se razboli, najviše oslanja na svoju kćer.

Nalazi studije važni su jer kvaliteta braka utječe na zdravlje i sreću starijih ljudi. Najmanje jedan od obuhvaćenih parova imao je 60 ili više godina i bio je u braku najmanje 39 godina.

Izvor: BTA

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki