To će se dogoditi osobi koja se prestane znojiti

Žlijezde znojnice sudjeluju u regulaciji tjelesne temperature. Ukupno u ljudskom tijelu postoji 2-4 milijuna ovih žlijezda. Kada se znoj odvoji i ispari, tijelo se počinje jako hladiti, što utječe na opću tjelesnu temperaturu i normalizira je.

U samom početku nema mirisa znoja. Počinje se pojavljivati ​​tek nakon što se bakterije razgrade. Ako se osoba ne znoji, tada će u ovom slučaju proces hlađenja postati teži. Pretjerano znojenje često se liječi botoksom, ali to je samo nevjerojatno velika pogreška.

Postupak uzrokuje oštećenje živaca, a zatim se znojne žlijezde blokiraju. Sukladno tome, osoba se potpuno prestaje znojiti. Pojava se naziva anhidroza. Ako je znojenje potpuno odsutno, tada čak i mala tjelesna aktivnost može dovesti do značajnog povećanja tjelesne temperature.

Prof. dr. Tsvetalina Tankova: COVID izaziva novi tip dijabetesa kod 14% pacijenata

Ako je dodatno prisutna vruća klima, pokazatelji temperature će se još više povećati. Osoba će tada doživjeti suhu ili vruću groznicu. Osim toga, uši će početi crveniti, pojavit će se letargija, iritacija, mučnina i slabost. Samo najhladnije mjesto pomoći će u rješavanju problema. Ako se osoba ne može na vrijeme ohladiti, tada može dobiti pravi toplinski udar.

Nedostatak znojenja dovest će do razaranja fiziološke histohematske barijere koja štiti tijelo od bakterija i štetnih čestica. Nakon toga, moždane stanice počinju umirati, motoričke funkcije slabe i sama osoba gubi svijest. Osim toga, postoji ogroman rizik da će sve završiti nepovratnim promjenama u mozgu ili čak smrću.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki