Novogodišnji vijenci od papira: 100 načina da ih sami napravite

Božićni vijenci od krep papira

Svake godine pripreme za glavni zimski praznik počinju sve ranije. Preobražava se grad, izlozi, sve institucije. I, naravno, odmah želite uzeti dio kuće za odmor. Ako je prerano za postavljanje božićnog drvca, onda je vrijeme da napravite papirnate vijence vlastitim rukama. Uključite djecu i ostale članove obitelji, zajamčen vam je zabavan provod, a kao rezultat – zanimljiv novogodišnji dekor. Također jedinstveno. Stoga pročitajte kako napraviti novogodišnje vijence od papira, upotrijebite svoju maštu i oživite je.

Sadržaj:

Materijali za rad

Većina ideja može se ostvariti skupljanjem starog materijala po kući. Evo osnovnog popisa onoga što će vam trebati:

  • Papir u boji različitih gramatura. Ako ste zainteresirani za decoupage, onda su listovi za decoupage također od velike pomoći, možete koristiti papir za zamatanje;
  • Karton;
  • Ljepilo ili pištolj za ljepilo;
  • Dvostrana traka;
  • spajalica;
  • Škare;
  • Konop, vrpce, špaga;
  • Ravnalo ili mjerač trake;
  • Jednostavna olovka;
  • pisač.

Alati

Savjet! Ako nije moguće ispisati predložak, uvijek ga možete prikazati na zaslonu računala u željenoj veličini i ponovno nacrtati pritiskom na stari dobri paus papir na zaslon monitora. Ovaj trik često funkcionira s običnim listom papira za ispis.

Obavezno pripremite dobro raspoloženje i malo strpljenja!

Girlande s resama i resama

Rese

Rese izgledaju vrlo povoljno, pogotovo ako napravite nekoliko privjesaka vlastitim rukama od materijala različitih boja.

Na primjer, možete uzeti bijeli i smeđi jednokratni stolnjak (ili bilo koji papir u boji srednje težine). Odaberite shemu boja po vlastitom nahođenju – crvena i bijela, crvena i zelena itd. Možete kombinirati tri boje. Ili uzmite dvije diskretne boje i nadopunite ih sjajnim papirom.

Presavijte list željene duljine na pola, izrežite 2/3 puta. Zatim razvijte, namažite ljepilom po sredini, umetnite špagu ili vrpcu, pritisnite, a zatim preklopite. Girlanda je spremna!

Rese

Rese će biti izvrstan ukras ne samo za Novu 2025. godinu, već i za bilo koji drugi kućni praznik.

Početna faza je ista kao kod ruba. Presavijte odabrani papir na pola, izrežite okomite trake 2/3 puta.

Savjet! Za razliku od resa, trake za rese je bolje napraviti tanje.

Otklopimo naš izrezani list. Sada imamo resice na vrhu i na dnu. Plahtu smotajte u cjevčicu i zarolajte u konopac tako da dobijete omčicu na vrhu, a resicu na dnu. Napravimo nekoliko ovakvih resica i nanižemo ih na uže.

Kako se rese ne bi skupljale, omčicu je bolje premazati ljepilom i zalijepiti za uže na kojem će onda visjeti. Glavna stvar je prvo napraviti broj resica, rasporediti ih duž užeta, a tek onda zalijepiti.

Nakon što svladate načelo resa, možete jednostavno napraviti mnoge originalne papirnate vijence vlastitim rukama.

Girlande od zvijezda

Zvjezdice su sastavni dio novogodišnjeg dekora, što znači da ih treba koristiti u ukrašavanju stana.

Konveksne zvijezde

Za ovaj ukras trebat će vam karton ili debeli papir u boji. Zatim morate izrezati potreban broj zvjezdica i nacrtati liniju savijanja u sredini svake grede (vidi predložak u nastavku). Glavna stvar je samo označiti liniju, ali ne oštetiti ili rezati zvijezdu.

Savjet! Ako nemate poseban alat, možete koristiti lopaticu za manikuru ili narančasti štapić.

Zatim presavijte duž linija savijanja, bušilicom napravite 2 rupe u jednoj od greda i provucite uže. Dekoracija je spremna. Izgleda povoljno iu jednoj boji iu više boja.

Ako nemate vremena petljati s izbočinom, jednostavno možete upotrijebiti šablonu za rezanje i izraditi plosnate zvjezdice, nanizati ih na špagu i uživati ​​u rezultatu (možete je preuzeti ovdje).

Vertikalni zvjezdasti privjesci

Izgledat će neobično ako ne samo zalijepite zvijezde, već ih zašijete na pisaćem stroju. Da biste to učinili, pripremite puno zvjezdica od obojenog kartona, a zatim ih prošijte odgovarajućim koncem, on služi i kao poveznica, tako da samo ostavimo nit između zvijezda. Obavezno ostavite dovoljno duge krajeve s obje strane.

Girlande se mogu postaviti okomito na prozor ili vrata, ali se mogu objesiti i vodoravno na zid.

Volumetrijski novogodišnji vijenci

Ukrasi od voluminoznih papirnatih figura izgledat će prozračno i snježno.

Da biste napravili jednu volumetrijsku zvijezdu, trebate izrezati četiri praznine prema predlošku. Zatim pomoću ljepila ili dvostrane trake zalijepite jednu zvijezdu u sredinu druge i lagano savijte rubove unutarnje zvijezde. Napravite dvije takve praznine. Zatim zalijepite ravne dijelove zvijezda, prvo provucite konac za vješanje. Na jednu nit možete staviti 3-5 zvjezdica.

Oblaci se prave na isti način. A onda sve niti s figurama postavite na jedno uže i potražite dostojno mjesto u sobi.

Zečići i božićna drvca

Od djetinjstva, u novogodišnjoj noći pjevamo pjesmu o božićnom drvcu. A ako postoji božićno drvce, gdje bismo bili bez zečića? Mogu poslužiti i kao novogodišnji dekor.

Zečići

Koristite šablonu za rezanje i napravite praznine. Na zečiće zalijepite repove od vate, a možete napraviti i prave pom-pom repove od konca. Pričvrstite satenskom vrpcom ili užetom.

I oni najmanji mogu zalijepiti repiće, čak i ako repić završi negdje oko uha.

Girlande za božićno drvce

Možda je božićno drvce najviše “promoviran” novogodišnji simbol, tako da postoji ogroman broj opcija koje možete napraviti vlastitim rukama.

Najlakši način je uzeti tri kvadrata iste veličine, preklopiti ih na pola, a zatim spojiti dobivene trokute. Ako božićna drvca šivate na stroju, dobit ćete lijep privjesak.

Izvorno božićno drvce će izaći ako preklopite trokut na pola i napravite rezove, kao što je prikazano na dijagramima.

Još jedna odlična opcija je izrezati ga, napraviti rupu na vrhu i nanizati ga na špagu. Ovisno o boji i teksturi, privjesak za božićno drvce će izgledati drugačije.

Ako imate figuriranu bušilicu, izrada božićnih drvca bit će lakša i brža.

Umjesto božićnih drvaca možete pričvrstiti papirnate figurice jelena, medenjaka ili listova imele.

svjetiljke

Papirnati lampioni izgledaju vedro i svečano.

Ažur

Raznolikost otvorenih lampiona različitih boja odmah će stvoriti radosno raspoloženje. Tajna je u tome da zalijepite dvije trake papira na vrhu i na dnu, a sredinu ostavite slobodnom, a zatim izrežete prema dijagramu.

Gotovo pravi

Ako električni vijenci izgledaju opasno, sami napravite siguran.

Višeslojni

Za izradu još jedne verzije novogodišnjeg lampiona trebate samo klamericu i nekoliko traka papira u boji. Stavite jednu traku u sredinu, a ostatak pričvrstite sa strane. Crtež će vam pomoći.

Krugovi

Ispostavilo se da jednostavne šalice, ako ih ima puno, izgledaju kao snijeg i žarulje električnih vijenaca u isto vrijeme – teško je smisliti nešto više novogodišnje, zar ne?

pomoći će vam voluminozna srca od sjajnog papira.

Ledeni kolačići posljednji su sa Zapada došli kod nas, pa ih i mi usvajamo. Zalijepite ružičastu mrlju s rupom iznutra na jednostavan bijeli krug i ukrasite ga kapljicama ljepila sa sjajima ili perlicama – kolačić s krafnama je spreman. Jetrice nanižemo na vrpcu i vlastitim rukama ukrasimo sobu slatkim papirnatim vijencem.

Novogodišnji transparenti

Ne smijemo zaboraviti na ovu vrstu novogodišnjeg dekora kao što su trake.

Nekoliko sjajnih papirnatih pravokutnika ili trokuta nanizanih na konac – i rastezanje je spremno. Možete dodati natpis “Sretna Nova godina!” ili SRETNA NOVA GODINA!

Tradicionalne snježne pahulje i snjegovići jednostavan su i uspješan dodatak novogodišnjim ukrasima. Ovdje također možete.

Ovaj članak sadrži samo neke od ideja za izradu novogodišnjih vijenaca od papira. Kao što vidite, sve je vrlo jednostavno, ali zabavno. Samo počnite i sigurno ćete smisliti nešto svoje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki