Kako poboljšati stanje svoje kose i kože pristupačnim sredstvima: stručnjaci otkrili 7 trikova

Mnogi su prilično skeptični prema narodnim receptima za ljepotu.

Međutim, ne zaboravite da korištenje prirodnih sastojaka može doista promijeniti vaš izgled.

Kojih 7 trikova za lijepu kožu i kosu vrijedi uzeti u obzir?

Med i cimet za lijepu kožu

Obje komponente imaju bogat sastav. Ako redovito provodite postupak, možete se riješiti akni i učiniti bore manje vidljivima.

Također se može primijetiti da će koža nakon samo nekoliko korištenja izgledati blistavo i obnovljeno.

Morat ćete pomiješati dvije žlice tekućeg meda s jednom žlicom cimeta. Nanesite sastav samo 10 minuta na očišćenu kožu. Nakon toga možete isprati hranjivu masku i nastaviti s uobičajenom njegom.

med
Fotografija: © Belnovosti

Med s kokosovim uljem za zdravu kosu

Ako želite da vaša kosa postane hidratizirana, gusta i sjajna, tada biste trebali pripremiti jednostavan sastav koji zahtijeva samo dvije komponente.

Na dvije žlice meda uzmite jednu žlicu kokosovog ulja. Proizvodi se sjedine i lagano zagriju u vodenoj kupelji.

Nanesite sastav duž cijele duljine sat vremena. Postupak se može provoditi jednom tjedno.

Ljepota i mladost uz zobene pahuljice

Ne znaju svi da zobene pahuljice mogu usporiti proces starenja i učiniti kožu ljepšom i privlačnijom. Da biste to učinili, pahuljice se slome u mlinu za kavu i pomiješaju s vodom.

Nakon ove smjese provodimo postupak. Samo trebate masirati kožu pet minuta. Ova metoda se može provoditi svaki dan.

Jogurt za gustu i jaku kosu

Ne znaju svi da jogurt može imati ne samo hidratantni učinak, već i učinak čišćenja. Ako dva puta tjedno koristite masku od prirodnog jogurta, možete brzo obnoviti svoju kosu.

Stručnjaci preporučuju da jogurt bez dodatnih sastojaka nanesete na vlasište i po cijeloj dužini kose te ostavite nekoliko sati.

Kava s medom za mladenačku kožu

Ako kombinirate dvije vrijedne komponente, možete dobiti hranjivi sastav za kožu koji može zaštititi od preranog starenja.

Da biste to učinili, morate kombinirati mljevenu kavu i tekući med u jednakim dijelovima. Nakon što ste masku nanijeli na kožu, pričekajte dok se ne osuši.

Ovaj postupak se može provoditi jednom tjedno.

Morska sol za dubinsko čišćenje vlasišta

Proizvod je jednostavan za korištenje. Morat ćete dodati malo morske soli u svoj šampon. Ovaj trik pomoći će vam da očistite tjeme od mrtvih stanica kože, ubrzate proces rasta kose i općenito poboljšate stanje vaše kose.

Jabučni ocat protiv staračkih pjega

Ovaj proizvod je jednostavan i pristupačan način za uklanjanje staračkih pjega. Najbolje je koristiti domaći jabučni ocat.

Operite lice, a zatim nanesite malo jabučnog octa na područja s tamnim mrljama. Nakon pola sata proizvod se mora ukloniti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki