4 neslućene činjenice o celulitu

je stanje koje karakterizira pojava kožnih nepravilnosti, najčešće na bedrima, stražnjici, trbuhu, ali i na drugim dijelovima tijela. To je rezultat nakupljanja masnih stanica, vode i otpadnih tvari ispod kože, što stvara neravne izbočine poznate kao “narančina kora”.

Pogledajte više:

Češće pogađa žene nego muškarce, iako se može javiti u oba spola, a na nju utječu i hormonalne promjene poput trudnoće, menstruacije i menopauze.

Danas vam donosimo 4 činjenice o celulitu koje trebate znati:

1. Nema žene bez celulita

Možda ponekad pogledate svoj odraz u ogledalu i pogled vam završi na onim mrskim izbočinama koje se nakupljaju godinama. Nemojte očajavati, jer ovo je potpuno prirodna pojava koja nije selektivna, već zahvata apsolutno sve žene. Celulit nije izravno povezan s težinom, jer iako ga možete imati više ako imate višak kilograma, prvenstveno je povezan s biološkom strukturom vaših stanica i vezivnog tkiva.

2. Muškarci vrlo rijetko imaju celulit

Pitate li se ponekad je li majka priroda zaista žena? Kad pogledate neke osnovne fizičke prednosti muškaraca koje ih veći dio života ne sputavaju niti napadaju jednom mjesečno, onda se to čini stvarno nepravednim. Dodajte ovome činjenicu da iako muškarci imaju puno manju vjerojatnost da će razviti celulit. Razlog za to je biološki jednostavan. Kod žena, više razine estrogena potiču skladištenje masti. S druge strane, muški testosteron potiče masnoću, pa je kod njih rjeđi.

3. Celulit se užasava vode

a omega-3 masne kiseline mogu pridonijeti poboljšanju elastičnosti kože. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni unos vode u organizam kako bismo smanjili otekline i izbacili štetne tvari.

Pogledajte više:

4. Kreme protiv celulita vam neće pomoći

Znanstvenici primjećuju da kreme za topikalnu primjenu ne mogu činiti čuda upravo zato što se celulit sastoji od masnih stanica povezanih fibroznim trakama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki