Prednosti aloe vere za zdravlje i ljepotu

Postoji više od 300 vrsta biljke aloe, ali najpoznatija i najbogatija blagotvornim svojstvima za zdravlje i ljepotu je aloe vera. Zapravo, u davna vremena bila je poznata kao “biljka besmrtnosti” jer se počela koristiti za liječenje svega, od kože do probavnih problema. Danas je proizvodnja proizvoda od aloe vere cijela industrija i može se pronaći u obliku čistog gela, kao iu nizu losiona, krema i dodataka prehrani. Danas ćemo pogledati glavne prednosti ovog čuda prirode.

Zdravstvene koristi

Aloe vera jedan je od najpopularnijih lijekova za kožne probleme, ali ima i nekoliko drugih zdravstvenih dobrobiti kojih možda niste svjesni. Evo ih:

Ubrzava zacjeljivanje opeklina

Aloe vera se najčešće koristi kao lokalni lijek za kožu. Iznimno je koristan u liječenju rana, posebice od opeklina prvog i drugog stupnja, uključujući i opekline od sunca. Korištenje odgovarajuće masti od aloe vere za takve kožne probleme skratit će vrijeme cijeljenja do 9 dana.

Ima antibakterijska svojstva

Aloe vera gel sadrži snažne antioksidanse koji spadaju u tzv. polifenole. Oni, zajedno s nekoliko drugih spojeva u biljci, mogu pomoći zaustaviti rast određenih bakterija koje mogu uzrokovati opasne infekcije.

Zadržava vlagu u koži

Dobro hidratizirana koža je zdrava i elastična. Aloe vera gel je prekrasan prirodni hidratant. Također je izvrsna alternativa za osobe s masnom kožom, jer ne dodaje ulje, kao većina kozmetičkih proizvoda. Ako želite koristiti svoju kućnu biljku, morate rezati i oguliti list. S gelom iznutra nanesite direktno na lice, vrat i bilo koji dio tijela koji želite. Ako biljku aloe vere uberemo, ona može živjeti nekoliko mjeseci bez zemlje i vode zahvaljujući svojim listovima koji služe kao prirodni spremnik vlage.

Bori se protiv akni

Aloe vera gel prirodni je antibakterijski lijek koji se bori protiv bakterija koje uzrokuju akne. Također pomaže smiriti upaljenu kožu i potaknuti proizvodnju novih stanica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki