Niski muškarci se rjeđe razvode




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Ako želite brak za cijeli život, potražite niskog muškarca jer je među njima razvoda sve manje, preporučuju američki znanstvenici, a prenosi Daily Mail.

Međutim, visoki muškarci brže se žene i skloniji su obavljanju kućanskih poslova.

Znanstvenici sa Sveučilišta New York otkrili su da se niski muškarci manje razvode od prosječnih i visokih muškaraca. Također, manjak u rastu obično nadoknađuju novcem.

Visoki muškarci žene se obrazovanijim, starijim ženama, obično iste rase kao i oni. Niski često biraju mlađe žene i obično zarađuju više od njih.

“Ovo ponovno potvrđuje postojanje kompromisa između statusa i visine, u kojem niski muškarci kompenziraju svoj niži fizički status proporcionalno većim primanjima, dok visoki muškarci češće koriste ovaj status kako bi privukli prihode relativno viših žena”, rekla je autorica studije Abigail Wiseman i Dalton Conley.

Također su otkrili da će visoki muškarci vjerojatnije biti kućanice – 20 do 30 posto više nego niski muškarci.

Znanstvenici su koristili podatke iz studije dinamike prihoda u američkim obiteljima nakon 1968. godine.

Izvor: BTA

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki