Kako pepeo može biti koristan za rajčice: preporuke iskusnih vrtlara

Možda svi ljetni stanovnici znaju za prednosti pepela, koji koriste ostatke zapaljenog drva za hranjenje gotovo svog povrća u svom vrtu.

Rajčice nisu iznimka. Ali kako bi se pepeo pokazao kako treba, treba ga koristiti u skladu sa svim pravilima, o kojima ćemo vam danas reći.

Možda je najlakši način posuti pepeo po gredicama s rajčicama.

Ovaj se postupak može provesti tijekom razdoblja cvatnje i plodonošenja rajčice. Svaka biljka će trebati 500 g ribanog pepela. Po završetku operacije ne zaboravite zalijevati gredice.

Međutim, ova se metoda, nažalost, ne može pohvaliti učinkovitošću.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Umjesto toga, trebali biste se malo više potruditi i pripremiti tekuću otopinu na bazi pepela. Da biste to učinili, trebat će vam 10 litara vode i čaša drvenog pepela.

Nakon što se pepeo pravilno umiješa u vodu, upotrijebite sastav za zalijevanje. Svaki grm će trebati 0,5 litara otopine.

Ako razmišljate o folijarnoj prihrani, otopinu treba pripremiti na nešto drugačiji način.

U metalnu kantu ulijte 3 litre vode i dodajte 300 g pepela, a zatim dobivenu smjesu prokuhajte i kuhajte još 30 minuta.

Ostavite tekućinu kratko (5-8 minuta) da se ulije, a zatim dodajte još 7 litara vode. Ostaje samo dodati malo naribanog sapuna za pranje rublja, procijediti otopinu i koristiti za prskanje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki