Britanke misle da su 5 godina mlađe nego što jesu




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Istraživanje koje je naručila kozmetička tvrtka pokazalo je da Britanke misle da izgledaju 5 godina mlađe od svoje stvarne dobi. Informaciju prenosi BTA, pozivajući se na informacije Daily Maila.

Većina podanika Njezina Veličanstva nije priznala da izgleda staro sve do svoje 46. godine. Bili su sigurni u svoj izgled s 50, pa čak i nakon toga.

Istraživanje, koje je naručila kozmetička tvrtka Lancome, obuhvatilo je 2000 odraslih Britanki. 10% ispitanih imalo je samouvjerenost da izgledaju desetljeće mlađe nego što zapravo jesu. Međutim, isti postotak Britanki počinje brinuti o starenju još u 20-ima i 30-ima. Četrdeset posto je povjerilo da su počeli razmišljati o svom staričkom izgledu između 30-ih i 40-ih godina.

Studija je došla do iznenađujućeg rezultata da su starije Britanke bile zadovoljnije svojim izgledom u starosti nego u mladosti. Ispitanici su naveli i ključ vječne mladosti – sretan brak, dobru kozmetiku, dobre gene, prehranu s puno voća i redovite posjete frizeru.

Polovica žena u studiji potrošila je 60 funti godišnje na mlađi izgled, a 3 posto potrošilo je između 150 i 250 funti na isti cilj.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki