Koja je razlika između botoksa i hijaluronske kiseline: cijela istina o “injekcijama ljepote”

Hijaluronska kiselina i botoks, koja je razlika? Na tržnicama možete vidjeti proizvode tipa “balzam za usne s botox efektom”.

Ako vam ništa u ovom izrazu ne smeta, onda je ovaj članak 100% za vas. Nakon što pročitate do kraja, shvatit ćete zašto je ova fraza pogrešna i apsurdna.

Stručnjakinja iz mrežne publikacije Belnovosti, kozmetičarka Anna Slavinskaya, objasnila je kako ne brkati hijaluronsku kiselinu s lijekom koji se temelji na botulinum toksinu.

To su radikalno različite “injekcije ljepote”.

Hijaluronska kiselina, ili, kako se naziva, “hijaluronska kiselina”, apsolutno je bezopasna, štoviše, proizvode je stanice našeg tijela – fibroblasti. Njegovo djelovanje je privlačenje i zadržavanje molekula vode, povezujući ih zajedno.

Tako se održava ravnoteža vode u tijelu, a koža izgleda hidratizirano i blistavo. S godinama tijelo proizvodi sve manje hijaluronske kiseline, javlja se suhoća i prve bore. Loše navike i strast za sunčanjem ubrzat će ovaj proces.

žena
Fotografija: Pixabay

Tu nam u pomoć dolazi kozmetologija, gdje se hijaluronska kiselina koristi posvuda. Od redovite hidratacije do punjenja usana, na primjer. “Hijaluron” se dodaje mezokoktelima za pomlađivanje kože.

Jeste li primijetili da mnoge vrlo mlade dame imaju natečen izgled? To ih ne pokazuje kao ljubitelje jakih pića, već kao beskonačne uhode. Oni su “povukli” vodu.

U razumnim količinama naći ćete hidratiziranu, glatku, elastičnu kožu, bore će postati znatno manje izražene, a vi ćete izgledati svježe i mlado. Tijekom vremena, hijaluronska kiselina napušta tijelo, tako da bi obično oni koji su krenuli putem injekcija trebali to učiniti.

Botoks: lijek na bazi botulinum toksina, otrova koji paralizira mišiće. Nemojte se uznemiriti, lijek ga sadrži u malim količinama i nije štetan za zdravlje.

Princip djelovanja Botoxa je opuštanje, a time i imobilizacija mišića. Botox se, za razliku od hijaluronske kiseline, ne ubrizgava pod kožu, već u mišić, a rezultat nećete vidjeti odmah – učinak će se pojaviti unutar otprilike 2 tjedna. Lice će vam biti glađe, a što je najvažnije, nećete provocirati nastanak daljnjih bora.

Botoxom ćete se riješiti loše navike neprestanog grčenja i naboranja čela. Ali, poput hijaluronske kiseline, ne možete je zloupotrijebiti. Riskirate dobiti napeto, nepomično lice koje ne izražava nikakve emocije.

U medicini, injekcije Botoxa u pazuhe pomažu riješiti se hiperhidroze (pretjeranog znojenja). Lijek je također potrebno ubrizgavati svakih šest mjeseci do godinu dana.

Ukratko:

  • Botox je strano.
  • “Hijaluronsku kiselinu” tijelo proizvodi samo.
  • Botox se ubrizgava u mišić.
  • “Hijaluron” se ubrizgava pod kožu.
  • Botox – opušta i imobilizira.
  • “Hijaluronska kiselina” – vlaži, puni i daje volumen.
  • Botox – utječe samo na mišićnu aktivnost (mimiku).
  • “Hijaluron” – vlaži kožu, čini je elastičnijom, poboljšava izgled.

Lako, zar ne?

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki