Britanac je postavio rekord posjetivši 201 zemlju bez korištenja zrakoplova.

Britanac Graham David Huis nositelj Guinnessove knjige rekorda prepoznat je po tome što je uspio posjetiti 201 zemlju, a da pritom nikada nije koristio zrakoplov ili drugu vrstu zračnog prijevoza.

Huis, 33, putovao je 1426 dana. Za sve to vrijeme koristio je samo brodove, autobuse, taksije i samo je hodao da bi se kretao.

Kako sam turist navodi, procijenio je svoje troškove putovanja na oko 100 dolara tjedno, birajući jeftina i nepretenciozna vozila, uključujući stare teretne brodove.

Prema stručnjacima, u 4 godine čovjek je uspio posjetiti 193 zemlje članice UN-a, kao i takve državne entitete kao što su Tajvan, Palestina, Kosovo, Vatikan, Zapadna Sahara, kao i 4 povijesne provincije Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije – Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska.

Tijekom putovanja nakupio je mnogo živopisnih dojmova. Na primjer, biti u zatvoru u Kongu, biti uhićen dok je pokušavao prijeći rusku granicu, opasna plovidba uz obalu Zelenortskih otoka.

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti
Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki