Orlin Pavlov i Mona Nedeva protiv obiteljskog nasilja

Kampanja „Progovori otvoreno protiv nasilja u obitelji“ humanitarna je inicijativa kozmetičke kuće AVON koja već četvrtu godinu zaredom pokreće problem nasilja nad ženama. Uz poziv “Naušnicu na uho!” Zaustavimo obiteljsko nasilje zajedno!” AVON nastoji skrenuti pozornost javnosti na problem i poboljšati alarmantne statistike koje pokazuju da je svaka četvrta žena u Bugarskoj žrtva uznemiravanja.

Kampanja prikuplja sredstva prodajom proizvoda iz AVON-ove plave humanitarne serije. 100% prihoda ove godine bit će donirano kriznom centru u Dimitrovgradu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja glavnom partneru kampanje – “Savezu za zaštitu od nasilja u obitelji”. Svatko tko se osjeća žrtvom može pronaći koordinate centara za zaštitu i prevenciju nasilja u obitelji.

Zašto ste prihvatili poziv da postanete ambasadorica AVON-ove kampanje „Progovorite glasno protiv nasilja u obitelji“?

Mona: Uvijek prihvaćam uključiti se u neke stvari kada znam da na neki način mogu pomoći i dati primjer mladima.

Orlin Pavlov: “Žena se ne udara!” – tako sam odgojen. To je za mene konstanta i ne postoji način da se to promijeni. Mrzim nasilje, pogotovo nad ženama.

Poznajete li žrtve obiteljskog fizičkog ili psihičkog zlostavljanja?

Mona: Srećom, ne! Ili mi barem nitko nije rekao. No, želim apelirati na sve žene koje prožive ovaj užas – ne odustajte! Vjerujem da prije ili kasnije dobro pobjeđuje. Ne treba se bojati progovoriti. Što brže dijelite, brže možete riješiti problem.

Orlin Pavlov: Susretao sam se sa žrtvama obiteljskog nasilja, vodio sam razgovore da pobijem tezu da će “preboljeti” ili “neće više jer mu je jako žao”. Ovo je uvijek samo početak – nasilje je poput droge koja produbljuje i hrani se bespomoćnošću, šutnjom, suzama i modricama žrtve.

Što mislite o muškarcima koji napadaju svoje žene?

Mona: Da ne završim na negativnom tonu, samo ću svakoj ženi poželjeti da nađe pravog muškarca pored sebe. On joj treba biti oslonac, prijatelj, brinuti se o njoj i izmamiti joj osmijeh.

Orlin Pavlov: Po mom mišljenju, ti ljudi pate od ogromnih kompleksa, vole se nametati, ali nemaju dar govora, kako kažu. Pa to rade šamarima i fizičkim nasiljem. To su “slabići” u punom smislu te riječi. Najgore je to što u mnogim slučajevima nikada ne biste pogodili da bi taj muškarac udario ženu. Nerijetko su ove osobe izrazito tajnovite i skrivaju svoju agresiju, koju punom snagom izliju kada dođu kući ili se napiju.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki