Doktor: Ovaj napitak jača imunitet starijih osoba

Starije osobe trebale bi pažljivo birati hranu i piće koje konzumiraju jer izravno utječu na imunitet. S godinama, obrambene snage organizma opadaju.

Najkorisniji napitak za imunitet starijih osoba

Nutricionistica Mariat Mukhina govori o nizu korisnih svojstava kefira, zahvaljujući kojima se jača zdravlje starijih osoba.

Stručnjak kaže da kefir sadrži vitamine skupine B, koji pozitivno utječu na stanje kože, koja u starijoj dobi postaje vrlo osjetljiva.

Ova zrnasta hrana najviše šteti srcu i krvnim žilama starijih osoba

“Zahvaljujući ovom napitku, došlo je do poboljšanja regeneracije kože, pa čak i do prevencije dekubitusa kod ležećih starijih osoba”, kaže liječnica.

Osim toga, konzumacija kefira poboljšava stanje kose. Prema riječima stručnjaka, ovaj fermentirani mliječni proizvod sadrži sve što je potrebno kosi, uključujući i proteine. Kao izvor proteina, kefir je koristan i za jačanje mišićne mase. Ovo je važno za starije osobe, kod kojih se povećava rizik od ozljeda.

Još jedan nedvojbeni plus kefira je njegov učinak na crijevnu mikrofloru. Poboljšavajući bakterijski sastav crijeva, ovaj napitak pomaže u “jačanju imuniteta” kod starijih osoba, kaže stručnjak.

Najbolje je povrće za kolesterol i imunitet kod starijih osoba

Kefir pomaže u jačanju imunološkog sustava istiskujući oportunističku floru i stvarajući korisnu, kaže nutricionistica.

Pozitivan učinak kefira na imunološki sustav djelomično je posljedica činjenice da sadrži jedan od ključnih nutrijenata za imunitet poput vitamina D, primjerice. Druga dva vitamina u njegovom sastavu (A i E) štite tijelo od mnogih procesa povezanih sa starenjem koji oštećuju zdravlje, slabe kosti kostura, vid i sluh.

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki