Prednosti treninga snage za žene

Kad bi fitness bio lak sport, ne bi više od polovice američke populacije bilo pretilo. Dizanje utega ne znači da ćete dobiti ogromne mišiće i izgledati kao muškarac. Redoviti treninzi snage za žene imaju mnoštvo prednosti. Nema šanse da zategnete i oblikujete mišiće ako samo trčite na traci za trčanje ili se vrtite na sobnom biciklu.

Dizanje utega pridonijet će elegantnom seksi izgledu koji želite. Samo to moraš učiniti kako treba. Ne morate ići u teretanu i raditi teške serije, možete jednostavno dizati utege s vremena na vrijeme, čak i tada ćete osjetiti korist. Sav kardio trening koji radite iz tjedna u tjedan pomoći će vam da sagorite neželjeno salo, ali ne možete se osloniti samo na njega ako želite izgledati dobro.

Jednostavno rečeno, potreban vam je trening snage kako biste razvili zategnute, seksi mišiće koje želite. Osim estetskih poboljšanja, ima niz zdravstvenih dobrobiti.

Neke od zdravstvenih dobrobiti koje su posljedica redovitog vježbanja s utezima uključuju smanjeni rizik od kardiovaskularnih bolesti, smanjeni rizik od visokog krvnog tlaka, smanjeni rizik od raka dojke i mnoge druge. Trening snage ne samo da vam pomaže poboljšati vaše zdravlje, već također poboljšava vašu fleksibilnost, smanjuje ozljede i poboljšava vaš metabolizam.

Možda je jedna od najznačajnijih prednosti treninga s utezima smanjenje stresa. Trening snage, i tjelovježba općenito, uzrokuje da vaše tijelo oslobađa endorfine, koji imaju euforičan učinak na vaš mozak, tj. pomoći da se osjećate izvrsno nakon napornog treninga.

Možda nemate vremena za pravilan kardio trening i režim treninga snage. I za to postoji rješenje. To se zove kružni trening. To je kombinacija treninga snage i aerobnog treninga. Trebali biste napraviti nekoliko vježbi s utezima brzo i uzastopno bez odmora. Nakon što napravite jedan krug, tj. sve vježbe, odmorite se nekoliko minuta i počnite ispočetka. Kružni trening je izvrstan način kombiniranja najboljeg od obje vrste vježbi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki