Tri znaka da biste se hitno trebali odreći kruha

Kruh je glavni dio jelovnika mnogih ljudi. Istraživanja pokazuju da u mnogim slučajevima može biti zdrav dio prehrane, pogotovo ako je napravljen od cjelovitih žitarica.

Nutricionist je nazvao najštetniju hranu za doručak

Međutim, ponekad njegova konzumacija može dovesti do zdravstvenih problema, a postoji nekoliko znakova da je vrijeme da se odreknete ovog proizvoda.

Popunjavanje

Ako se počinjete debljati, možda ćete morati preispitati količinu kruha koju jedete.

Konzumiranje dvije ili više štruca kruha dnevno značajno je povezano s rizikom od pretilosti ili prekomjerne težine, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu BMC Public Health.

Nevjerojatnih 15 pravila dugovječnosti 105-godišnjeg dr. Hinohare

Visoki krvni tlak

Ako iznenada razvijete problem s visokim krvnim tlakom, izbacivanje kruha iz prehrane može dovesti vaše brojke u normalu.

Studija objavljena u časopisu Nutrients otkrila je da je jedenje štruce bijelog kruha jednom ili više puta tjedno povezano s visokim krvnim tlakom.

Konstantni grčevi u želucu

Ako primijetite da vas želudac počinje patiti nakon sendviča ili komada kruha, vrijeme je da preispitate svoju uobičajenu prehranu.

To bi mogao biti znak celijakije, intolerancije na gluten koji se nalazi u kruhu. Ako imate jaku nadutost, bolove, proljev i zatvor nakon konzumacije namirnica koje sadrže gluten, izbjegavajte ih./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki