Namirnice koje biste trebali izbaciti iz jelovnika nakon određene dobi

Prema riječima nutricionistice Marije Malysheve, nakon 30. godine života osoba se mora odreći niza namirnica kako bi održala svoje zdravlje u dobrom stanju.

Kao što je poznato, nakon 30-35 godina života kod ljudi se usporava metabolizam i smanjuje proizvodnja kolagena.

To je dob u kojoj se povećava rizik od razvoja čira na želucu, hipertenzije, ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti.

Starenje možete usporiti uzimanjem…

Prije svega preporučuje izbacivanje pržene hrane s jelovnika. Važno je naglasiti da je štetno i svako jelo pripremljeno prženjem u ulju, bilo meso ili povrće.

Također treba izbjegavati niskomasne mliječne proizvode, iako su vrlo popularni među onima koji žele smršaviti. Činjenica je da je mast u njima zamijenjena velikom količinom šećera, zaslađivača i raznih štetnih dodataka.

Volite svoje godine i živjet ćete 10 godina duže

Osobito mnogo štetnih tvari sadrže gazirana pića, upozorava nutricionistica. Glavni rizici povezani s ovim pićem su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza, Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Također nakon 30 dob Malysheva preporučuje suzdržavanje od jedenja čipsa i hrane koja sadrži natrij, osobito kobasica i prerađenih mesnih proizvoda./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki