5 stvari koje bi žena trebala znati o muškarcu kojeg voli prije braka

Brak je službena zajednica dvoje zaljubljenih ljudi. Često se čamac ljubavi razbije o stijene svakodnevice.

Razlog razvoda leži u tome što u stanju euforije partneri nisu uspjeli riješiti bitna pitanja prije braka, a nakon nekoliko godina pokazalo se da su potpuno različiti.

Na koja važna pitanja trebate odgovoriti prije vjenčanja?

Odnos prema djeci

Pitanje želi li partner djecu nekada se smatralo nečim apsurdnim. Sada svaka osoba donosi svjestan izbor: neki žele veliku obitelj, drugi ostaju uvjereni da nemaju djece. Oba mišljenja imaju pravo postojati.

Da biste izgradili snažnu obitelj, morate odmah odlučiti žele li oba partnera djecu. A, osim toga, važno je u kojoj dobi i pod kojim uvjetima (primjerice, koliki je prihod potreban za planiranje djeteta).

vjenčanje
Fotografija: Pixabay

Bez rasprave o ovom pitanju, sporovi i sukobi mogu se rasplamsati za nekoliko godina.

Izvor prihoda

Stav “Čovjek je hranitelj porodice” više nije relevantan. Žene zarađuju isto kao i njihovi muževi, pa čak i više.

Kako biste izbjegli financijske probleme nakon razdoblja buketa slatkiša, važno je unaprijed dogovoriti raspodjelu obiteljskog proračuna. Hoće li se dijeliti ili će supružnici dijeliti financijske obveze?

Vrijedno je obratiti pozornost na uvjete rodiljnog dopusta: tko će raditi i tko će se brinuti o djetetu; može li žena računati na financijsku potporu svog muža?

Tu spada i pitanje nekretnina i imovine. Kuća ili stan? Za hipoteku ili za osobnu štednju? Napola ili drugačije? Pristaje li partner na potpisivanje predbračnog ugovora?

Domaćinstvo

Psiholozi kažu da zajednički život prije braka smanjuje vjerojatnost razvoda.

Prije osnivanja obitelji potrebno je izgraditi razumijevanje svakodnevne slike: koje će kućanske obveze svaki partner obavljati, koliko slobodnog vremena treba budućim supružnicima te koje su osobne granice postavljene.

Važno je razmisliti o pitanju osobnog prostora za svaku stranku.

Male stvari su također važne: jeste li spremni imati životinje, zajedno ići u vikendicu ili čistiti svaki dan?

Principi

Ljudski svjetonazor je složen i dubok koncept. Nemoguće je saznati principe i ciljeve partnera postavljanjem par pitanja. Ali nekoliko posebno važnih područja treba odmah zatvoriti.

Religija je jedno od tih područja. Koliko je odabranik religiozan, je li spreman prihvatiti voljenu osobu drugačijeg uvjerenja ili ateistu, kakve su mu namjere u vezi s djecom? Ova pitanja moraju biti izgovorena naglas kako bi se izbjegla daljnja neugodnost.

Kakvi su životni planovi para? Na primjer, ako se partner želi preseliti u drugu zemlju za nekoliko godina, ali njegov odabranik nema takvu priliku (ili želju), tada će biti problematično izgraditi skladne obiteljske odnose. Da biste saznali vektor razvoja odnosa, partneri mogu reći jedno drugome kako vide život za 3 godine, 5 godina, 10 godina.

Okoliš

Vicevi o snahi i svekrvi, svekrvi i zetu nisu samo smiješne priče izmišljene radi zabave. Temelje se na iskustvima stvarnih ljudi.

Žena bira muškarca za vezu, a ne njegovu obitelj. Momak bira djevojku za sebe, a ne njene djevojke. Nema ničeg iznenađujućeg u činjenici da se voljena osoba možda ne slaže s onima oko svoje drage osobe. Međutim, za neke ljude pitanje provođenja vremena s voljenima je temeljno.

Potrebno je “na obali” razgovarati o iskrenim mišljenjima o međusobnom okruženju, kao io želji i spremnosti da u njemu provedu svoje vrijeme.

Jedan od najvažnijih gradivnih blokova u temelju braka je rasprava o glavnim aspektima obiteljskog života prije braka. Izgradnja zajedničke vizije zajedničke budućnosti smanjuje rizik od razvoda i jača odnos.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki