Najveća jahta: Dilbar

Prisutnost jahte u osobi djeluje kao neka vrsta lakmus testa njegovog bogatstva i imovine. Naravno, ako osoba posjeduje takvo plovilo, onda se s pravom može smatrati bogatim čovjekom. Mnogi poslovni ljudi, glumci i glazbenici, a da ne govorimo o običnim ljudima, ne mogu si priuštiti takvo što.

Brod Dilbar, u vlasništvu ruskog milijardera Alishera Usmanova, postao je najveći i najskuplji. Nije iznenađujuće da njegova cijena premašuje 5 milijuna dolara.

Izvještava se da je ukupna težina plovila 15 tisuća 917 tona, što je 67 tona više od jahte koja je pripadala jednom od omanskih sultana.

Jahta je duga 156 metara, što odgovara približno 3800 četvornih metara površine. Istodobno, najveća brzina plovila je 22,5 čvorova. Visina plovila je 23 metra s gazom od 6 metara.

Dilbar je više poput luksuznog broda za krstarenje. Unutarnje uređenje prepuno je luksuza, gdje se nalaze završni materijali od mahagonija, mramora i drugih skupih materijala.

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti
Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki