Čak i ako krastavci izgledaju atraktivno, a žetva se u cjelini može nazvati uspješnom, okus povrća će igrati važnu ulogu.
Ako su krastavci neukusni, onda ih je izuzetno teško jesti ili koristiti za pripremu zimnice.
Kako se ne bi susreli s takvim neugodnim posljedicama, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh savjetuje izbjegavanje tri uobičajene pogreške.
Što su oni?
Kvaliteta tla
Ako znate da kvaliteta tla ostavlja mnogo da se poželi, onda od kraja sezone morate početi obogaćivati tlo. Ne znaju svi da okus krastavaca uvelike ovisi o tlu.
Vruće vrijeme
Sigurno ste barem jednom u životu kušali krastavce s jasnim okusom gorčine. Ovo nije ugodna situacija.
Vrijedno je zapamtiti da se neugodan gorak okus javlja jer krastavcima niste mogli pružiti odgovarajuće sklonište po vrućem vremenu.
Voda
Kako bi povrće imalo ugodan okus potrebno ga je pravodobno “tretirati” vodom. Također je važno zapamtiti da se ne koristi hladna tekućina za navodnjavanje.
Zagrijte vodu izravno na suncu i počnite dodavati vlagu.