Zašto se u selima češnjak čuva do iduće jeseni, ali mnogi ljudi to ne mogu: trik iz vremena SSSR-a

Češnjak je mnogima omiljeni začin koji dobro dođe pri pripremi raznih zalogaja ili složenih jela.

Stoga iskusni kuhari uvijek drže češnjak u kući kako bi poslastica bila aromatičnija i ukusnija kada dođu gosti.

Iz istog razloga mnogi ljetni stanovnici radije uzgajaju vlastiti češnjak. Ipak, usjev je prilično nepretenciozan, a vrlo je lako dobiti visokokvalitetnu žetvu.

Ali u isto vrijeme, ne znaju svi kako pohraniti češnjak tako da glave ostanu svježe što je duže moguće.

Iskusne domaćice znaju jednu dokazanu metodu koja će pomoći u očuvanju proizvoda.

Češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, morate pripremiti bilo koji spremnik.

Ali dobro osušeni pijesak treba sipati na dno tako da potpuno prekrije dno.

Na njega treba staviti češnjak tako da se glavice ne dodiruju.

Potom plodove treba prekriti pijeskom da se ne vide, a onda opet poslagati češnjak i također ga prekriti slojem pijeska.

Posudu treba zatvoriti poklopcem i staviti na hladno mjesto.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki