Kada je najbolje jesti cveklu: ujutro ili navečer

Cikla je zdravo povrće koje bi trebalo biti u prehrani svake osobe. Korjenasto povrće poboljšava probavu te je bogato vitaminima i dijetalnim vlaknima.

Osim toga, cikla je proizvod s negativnim sadržajem kalorija, kada je potrebno više kalorija za njegovu obradu nego što ima.

Ali ovdje se može postaviti pitanje: kada je točno najbolje vrijeme za jesti korjenasto povrće? To posebno vrijedi za one koji žele pomno pratiti svoju figuru.

Ali ni s takvim proizvodom ne biste trebali pretjerivati. Dnevno je dovoljno pojesti do 250 grama kuhane cikle.

Gotovo da nema štete od repe noću. Stoga povrće možete jesti u bilo koje vrijeme. Glavna stvar je jesti najkasnije dva sata prije spavanja.

Repa
Fotografija: Pixabay

Najzdravija opcija je lagana salata od naribane cikle, začinjena maslinovim uljem.

Treba napomenuti da postoje ljudi koji ipak ne bi trebali jesti korjenasto povrće. Trudnice koje su sklone niskom krvnom tlaku ne smiju jesti ovaj proizvod za doručak.

Oni koji su suočeni s bolestima bubrega i upalnim procesima u želucu morat će potpuno napustiti povrće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki