Najskuplji ananas koštat će 15 tisuća dolara

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti

Najskuplji ananas na svijetu uzgojen je posebnom viktorijanskom metodom isključivo u stakleniku u Lost Gardens of Heligan u Cornwallu od strane britanskih vrtlara. Procijenjena je na oko 15.000 dolara.

Takva rekordna cijena za ovo voće je zbog tehnologije njegovog uzgoja. Ispostavilo se da je za dobivanje tako egzotičnog voća potrebno 90 tona posebnog gnojiva iz Falmoutha.

Zatim, u roku od 2 godine, vrtlari zamjenjuju staro gnojivo novim. Tek nakon toga ananas se bere zreo u idealnim uvjetima i što ukusniji. Neki čak kažu da njegova cijena nije niža od najskupljih gljiva na svijetu – tartufa.

Inače, ananas nije jedino skupo voće koje se uzgaja u Velikoj Britaniji. Primjerice, dinje ili yubari, statusni simbol u Japanu, koštaju oko 15.500 dolara.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki