Nesklad u odnosima: imenovane su fraze koje ukazuju na problem

Kako se ne prisjetiti poznate izreke Lava Tolstoja o različitim, nesretnim obiteljima? Moderni istraživači problematičnih odnosa ne žure proturječiti klasicima.

Štoviše, nazvali su najpopularnije fraze koje izravno ukazuju na to da su problemi počeli u vezi ili obitelji.

Možete govoriti koliko god želite o otrovnim ljudima, nedostatku harmonije i prijateljstva, ali sljedeće fraze bit će znak za uzbunu.

1. Nije bitno koji partner češće izgovara ove riječi, ali obično prijekor počinje riječima “Ti uvijek/nikad…”.
Nakon ovoga supružnici i partneri ostaju lišeni posljednje šanse da dođu do istine i riješe problem.

2. Sljedeća optužba, koju obično iznose žene, je nedostatak pažnje. Pritom mnoge dame zaboravljaju da je njihov muškarac ponekad zauzet rješavanjem problema s kojima se žena, prema jednoj verziji, ne može nositi, a prema drugoj ne želi.

narod
Fotografija: © Belnovosti

3. “Opet, sve moram sama”, kaže žena s uzdahom, puneći perilicu rublja ili posuđa. Pritom zaboravlja da joj je muškarac kupio korisne kućanske aparate kako bi joj olakšao posao.

Bilo to točno ili ne, u svakom slučaju postoji tračak nejednakosti.

4. Tada se može čuti fraza da je netko dužan činiti određene stvari. Ali praksa pokazuje da obilje zahtjeva ne jača odnose, već upravo suprotno. Iskusni partneri osvajaju nepopustljive polovice lukavstvom, a ne prijekorima.

5. A čavao u lijes su riječi o umoru. Moguće je da muškarac i žena dugo nisu mogli pronaći zajednički jezik.

I ovdje je važno proniknuti u razloge, jer nešto je moralo isprovocirati ovaj problem.

Primjer može biti jedno od stalnih pritužbi partnera na neke probleme. I drugi bi partner rado suosjećao, ali stvarno mu je dosadilo sve ovo slušati.

Ranije smo vam rekli koje muške navike odbijaju žene.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki