Urolog upozorava na posljedice prečestog pijenja previše vode

Svaki dan osoba treba održavati hidrataciju i piti otprilike 1,5-2,5 litara vode. To je neophodno kako bi tijelo nastavilo dobro funkcionirati.

Ne smijete piti previše tekućine odjednom. To je opasno za zdravlje, pogotovo ako se događa redovito.

O tome su govorili urolog Alexander Lubennikov i terapeut Artem Merinov, piše Lenta.ru.

Kako su naglasili liječnici, ako jednom dnevno popijete do četiri litre vode, ništa se neće dogoditi, ali druga je stvar ako se to događa redovito – životni standard će vam se smanjiti.

Prije svega, osoba će početi češće odlaziti na WC noću. To će poremetiti kvalitetu sna, što utječe na performanse. Pojavit će se otekline i problemi s krvnim tlakom. Postoji rizik od niskog natrija u krvi, što dovodi do mučnine i glavobolje.

Voda
Fotografija: Pixabay

Nedostaci tu ne završavaju.

Kako je naglasio urolog, ako u kratkom vremenu popijete previše vode, to može dovesti do oticanja mozga, poremećaja koordinacije tijela, gubitka svijesti, pa čak i smrti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki