Zašto je nogomet dobar za djecu?




Foto: iStock/Gulliver

Nogomet je jedan od najaktivnijih sportova i donosi neusporedive zdravstvene dobrobiti onima koji ga redovito prakticiraju.

Svakodnevni trening na svježem zraku značajno jača imunološki sustav.

Prema posljednjim podacima, djeca koja redovito vježbaju daleko su manje osjetljiva na prehlade, virusne i druge bolesti, što ukazuje na njihov jači imunitet.

Među stručnjacima prevladava mišljenje da nogometne aktivnosti izrazito pozitivno utječu na razvoj djece i njihove muskulature.

Uravnoteženim rasporedom aktivnosti djeca postižu bolje rezultate u školi, razvijaju svoje socijalne i organizacijske sposobnosti, uče timskom radu, preuzimanju odgovornosti i donošenju brzih i točnih odluka u složenim situacijama.

Ne treba zanemariti činjenicu da strast za sportom djecu čini aktivnijom i ograničava mogućnosti za ustajali način života, koji nakon novih generacija postaje sve ozbiljniji problem.

Manje vremena ispred računala, više druženja s prijateljima!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki