Komarci: šest eteričnih ulja koja ih tjeraju podalje

Aromaterapiji se obraćamo kako bismo vidjeli prirodne načine zaštite od uboda komaraca, prvenstveno pravilnim odabirom i primjenom eteričnih ulja.

Primjenom sljedećih uputa sigurno ćemo se riješiti komaraca i najdosadnijih insekata kao što su muhe i komarci.

Glavna eterična ulja protiv insekata koja možemo koristiti su citronela ili citronela), h lavandaThe kraljevskithe metvicathe geranij i cedar.

U vanjskim prostorima poput balkona možemo ga koristiti mirisna lampa. To je posuda koju napunimo vodom ispod koje se nalazi utor za fitilj svijeću. Ovisno o veličini terase i broju ljudi možda će nam trebati više od jedne mirisne lampice.

Eterična ulja koja će u ovom slučaju biti korisna su citronela (10 kapi) i kraljevski (10 kapi), odnosno dva najjača ulja protiv insekata. Čim ih stavimo u vodu lampe, uključimo grijanje i pustimo da aroma izađe u prostor i djeluje.

Još jedno praktično rješenje za balkon je a lonac s bosiljkom, lavandom ili geranijem koji odbijaju insekte. Nije slučajno da je u prošlosti posuda s bosiljkom uvijek krasila prozore i dvorišta kuća.

Dodatno možemo pripremiti jedan prirodno sredstvo protiv komaraca bosiljkom i octom. Dovoljno je uzeti nekoliko listova bosiljka (širokolisnog) i istucati ih u mužar da im se pojavi aroma te preliti s malo octa. Smjesu stavimo u zdjelu u prostor gdje se nalazimo.

Smjesu dobro promiješajte da se eterično ulje otopi i nanesite na nadraženo mjesto koje je ugrizao komarac.

Osim eteričnih ulja postoje drugi načini za tjeranje komaraca:

  • Nosimo odjeću koja nas hladi (komarce privlači toplina tijela i znoj). Također odjeća dugih rukava i udobnih hlača, posebno u poslijepodnevnim i večernjim satima. Također ne dodajemo parfeme.
  • Pazimo da u dvorištu ili na terasi nema žarišta sa stajaćom vodom jer te rudimentarne “močvare” poput magneta privlače komarce. Također svaki dan obnavljamo vodu u teglama i praznimo tanjuriće iz posuda na balkonu. Moramo biti svjesni da je svaki izvor stajaće vode potencijalno leglo komaraca. Zato zalijevamo u jutarnjim satima. Također kosimo travu i lišće jer na tim mjestima utočište nalaze odrasli komarci.
  • Pribjegavamo stropnim ventilatorima koji otežavaju pristup kukcima.
  • Za vanjske prostore preferiramo žute žarulje jer manje privlače komarce.

ygeiamou.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki