Najveća škola na svijetu ima 47 tisuća djece.

Najvećom školom na svijetu smatra se škola u gradu Lucknowu u državi Uttar Pradesh. Osnivač je Jagdish Gandhi i njegova supruga Bharti.

Otvorena 1959. godine, obrazovna ustanova danas se sastoji od 1000 razreda, u kojima uči 47 tisuća učenika, a njihovo obrazovanje prati 3800 nastavnika i osoblja. Postoji 20 školskih kampusa razasutih po cijelom gradu.

Škola radi bez državnog financiranja, a roditeljima se naplaćuje mala naknada za obrazovanje njihove djece. Inače, maturanti ove škole rade u UN-u, Harvardu i Goldman Sachsu.

Za dobrobit djece radi gotovo 4000 zaposlenika, uključujući učitelje, pomoćno osoblje, čistačice, vozače rikši, električare, stolare i vrtlare.

Jagdish Gandhi kaže da je za otvaranje škole uzeo kredit od 300 rupija (4,6 dolara) i zahvaljujući usmenoj predaji o školi, broj djece se svake godine povećavao.

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti

Zanimljiva je činjenica da će, ako uprave škola počnu koristiti autobuse za prijevoz djece, tada će ih biti potrebno najmanje tisuću, što će dovesti do prometnog kolapsa u gradu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki