Što se događa s tijelom ako pojedete pljesniv proizvod: odgovor liječnika

Plijesan ne samo da kvari izgled hrane, već sadrži i opasne tvari.

Plijesniva hrana je otrovna i ne smije se jesti.

O tome je detaljnije govorio alergolog-imunolog Vladimir Bolibok, prenosi radio Sputnjik.

Kao što je liječnik primijetio, neki mogu odrezati pljesnivi dio proizvoda i koristiti ostatke za hranu. Ovo je velika greška.

Liječnik je podsjetio da ako odrežete sloj plijesni s proizvoda, spore će i dalje ostati u njemu.

Stetoskop
Fotografija: Pixabay

Mikotoksini mogu uzrokovati ozbiljnu intoksikaciju; ne umiru čak ni pri prženju ili kuhanju proizvoda.

Ove opasne tvari uzrokuju bolesti jetre, primarni rak. Rizik od smrti je vrlo visok.

Iz tog razloga, čim se primijeti plijesan, proizvod treba zbrinuti. Potrebno je pregledati i drugu hranu koja je bila u blizini jer na njoj mogu ostati tragovi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki