Nekima je kruh sastavni dio svakodnevne prehrane.
Ali ako želite izgubiti višak kilograma, onda biste trebali pažljivije odabrati takav proizvod.
Bolje je dati prednost kruhu s niskim glikemijskim indeksom, koji je pripremljen na bazi brašna od cjelovitih žitarica, a također je bogat vlaknima, proteinima i vitaminima.
Ovu preporuku za Pravda.Ru dala je specijalistica Ekaterina Kurbatova.
Preporučila je odabir kruha bez kvasca, kao i crnog kruha sa sjemenkama i raži.
Prednosti će doći od proizvoda napravljenog od kiselog tijesta ili proklijalih žitarica.
Istodobno, ne bi bilo suvišno smanjiti količinu kruha u prehrani.
Najbolje je to činiti postupno, tako da kasnije proizvod možete koristiti samo za izradu sendviča s ribom ili piletinom.
Ako se želite potpuno odreći kruha, onda su dobra alternativa tortilje od kruha, zelene salate, tikvica ili mahunarki.