Liječnik je rekao koliko vode trebamo piti dnevno prema našoj težini

Ljeto je doba kada nas visoke temperature i sunčeve zrake izazivaju da potražimo hlađenje i hidrataciju. Zdrav način života uključuje pravilnu hidrataciju tijekom cijele godine, no ljeti ona postaje još važnija. Jedno od čestih pitanja je koliko vode trebamo piti ljeti s obzirom na našu težinu.

Istina je da ne postoji univerzalna formula koja se odnosi na svaku osobu. Ali postoje neke smjernice koje nam mogu pomoći da odredimo približnu količinu vode koja nam je potrebna.

1. Izračunajte osnovnu količinu vode:

Za početak se možemo poslužiti pravilom da trebamo piti oko 30 mililitara vode na svaki kilogram težine. To znači da ako imate 60 kilograma, trebat ćete oko 1,8 litara vode dnevno. Ako imate 70 kilograma, morat ćete popiti oko 2,1 litru vode.

2. Razmotrite uvjete:

Međutim, ova osnovna formula ne uzima u obzir neke čimbenike koji mogu utjecati na vaše potrebe za vodom. Ako ste izloženi visokim temperaturama, atmosferskoj vlazi ili se bavite intenzivnom tjelesnom aktivnošću, trebat će vam više vode kako biste nadoknadili gubitke znojenjem.

Liječnik je rekao koliko vode trebamo piti da bismo snizili šećer u krvi

3. Slušajte svoje tijelo:

Najvažnije je slušati signale svog tijela. Ako osjećate žeđ, imate suhe usne ili se osjećate slabo i umorno, to može biti znak da trebate piti više vode.

Zapamtite da hidratacija ne dolazi samo od vode. Voće i povrće s visokim udjelom vode, poput lubenice, krastavaca i rajčica, također može pomoći u zadovoljavanju vaših potreba za hidratacijom.

Zapravo, ne morate brojati svaku kap vode koju popijete. Samo pazite na svoje tijelo i osigurajte mu dovoljno tekućine, osobito ljeti kada su gubici veći. Stoga slijedite gornje savjete i uživajte u hidrataciji i svježini koju vam pruža ljeto.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki