Kad je riječ o salati, tisuće kombinacija su moguće i padaju vam na pamet. Ljudi diljem svijeta jedu različite vrste povrća i njihove nusproizvode poput orašastih plodova, suhog voća, umaka itd., ali postoje određeni sastojci koje je najbolje ne miješati.
Ova hrana je prisutna u većini hladnjaka, ali prestanite je davati svojoj djeci!
Iznenadit ćete se, ali najpopularnija kombinacija povrća, rajčica i krastavaca, zapravo može biti potencijalno štetna za organizam. Mislili ste da ne možete pogriješiti s povrćem? Znanstvenici su dokazali suprotno.
Zašto ne možete kombinirati krastavce i rajčice u salatu?
Glavni razlog zašto liječnici to zabranjuju je taj što ovo povrće ima različito vrijeme probave i apsorpcije.
Novih 20! Riža povećava rizik od smrti jer…
Prema ayurvedskoj medicini, kada kombinirate proizvode, morate dobro znati vrijeme za koje se probavljaju, inače će se jedan proizvod brže apsorbirati, a drugi će ostati u želucu, što može biti štetno za zdravlje.
Također, ako kombinirate takve namirnice, apsorpcija hranjivih tvari, ali i šećera može biti odgođena.
Dakle, konzumacija namirnica u određenoj kombinaciji neće vam dati sve njihove moguće dobrobiti. Štoviše, osjetit ćete nadutost, mučninu, znojenje i probleme s probavom./zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!