Ovo je prvi simptom nedostatka vitamina D kod starijih osoba

U odraslih, prvi simptomi nedostatka vitamina D često mogu biti nejasni. To uključuje umor i opću slabost. Mnogi ljudi imaju malo ili nimalo simptoma, navodi The Health Site.

Znanstvenici: Gastritis dovodi do nedostatka ovog vitamina

Ako patite od ozbiljnog nedostatka vitamina D, osjećat ćete se slabo. Vaše kosti mogu postati bolne s umjerenim pritiskom.

Suplementacija je vrlo učinkovit tretman, iako se ne preporučuje uzimanje više od 4000 IU vitamina D dnevno. Također možete povećati unos vitamina D putem prehrane.

Stručnjaci iz NHS-a (United Kingdom’s National Health Service) navode namirnice poput lososa, sardina, haringe, skuše i žumanjaka kao dobre izvore vitamina D. Crveno meso, jetra i neke žitarice za doručak također mogu povisiti njegovu razinu. Međutim, ako uzimate previše vitamina D, mogu se pojaviti problemi.

Liječnik: Manjak ovog vitamina izaziva dijabetes

Važno: Prije korištenja suplemenata potrebna je konzultacija s liječnikom! Članak je samo u informativne svrhe i ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu, kao ni konzultacije sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki